Røde Kors: Der er brug for, at vi stiller spørgsmål til opgaverne

HR-chef i Røde Kors, Randi Bjerre, mener, at vi skal være stolte af den danske tilgang til ordrer og arbejde, som hun kalder for: ”Yes – but why?”

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, journalist
Mette_RodeKors

Mette Bille er den første bioanalytiker, der har skrevet under på en kontrakt med Røde Kors. Foto Kristian Brasen

”Det er måske lidt en tilfældighed, at der er brug for bioanalytikere fra Danmark lige nu. Men da vores hovedkvarter i Genève efterspurgte laboratoriekompetencer, var jeg hurtig til at melde ind, at vi gerne ville være med fra Danmark,” siger Randi Bjerre, der er HR-chef i Røde Kors i Danmark.

”Danskere har en anden tilgang til arbejdet end personale fra andre lande. Når andre får en ordre, svarer de ”Yes!”, når danskere får en ordre, svarer vi ”Yes – but why?”

Den kritiske tilgang til arbejdet kan vi være stolte af, og det er det, der er brug for i den slags stillinger,” siger Randi Bjerre og fortæller, at den danske tilgang til ordrer også er efterspurgt og rost i de andre lande.

Randi Bjerre fortæller, at Mette Bille er den første bioanalytiker, der har skrevet under på en kontrakt med Røde Kors, men at der er et par andre kandidater, der er i gang med processen.

Læs også: Første bioanalytiker i Røde Kors: Min øjenåbner var et kriseramt Grækenland

Læs også: Røde Kors: Akut brug for bioanalytikere i verdens brændpunkter

Særligt benyttede sider på dbio.dk