Fagforeninger fordømmer volden i Israel og Palæstina

Den internationale sammenslutning af fagforeninger, International Trade Union Confederation (ITUC), fordømmer volden i Israel og Palæstina og opfordrer til øjeblikkelig våbenhvile for at beskytte civilbefolkningen.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
ITUC Israel-Palæstina 2023

Den internationale sammenslutning af fagforeninger ITUC opfodrer alle parter i Israel og Palæstina til at indgå en våbenhvile øjeblikkeligt og frigive gidsler og andre, der holdes fanget uden legitim årsag.

Danske Bioanalytikere er en del af ITUC, som er en international sammenslutning af fagforeninger, igennem FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation.

”Vi støtter appellen fra FNs generalsekretær om en større humanitær indsats for Gazas befolkning og alle, der er blevet fordrevet siden den 7. oktober. Det palæstinensiske folk, der i årevis har levet under meget vanskelige forhold, bør ikke betale prisen for den nuværende eskalering. På samme måde bør det israelske folk ikke leve i frygt for angreb fra Gaza eller andre steder,” skriver ITUC i udtalelse på deres hjemmeside fra d. 20. oktober.

ITUC skriver videre, at de ønsker, at det internationale samfund arbejder for en fredelig to-stats løsning i området.

”Vi gentager vores opfordring til alle regeringer om at stræbe efter fred og arbejde hen imod realiseringen af en to-stats løsning med afslutning af besættelsen og to suveræne, demokratiske lande, der lever i varige fredsbetingelser, baseret på FN's Sikkerhedsråds resolutioner 242 og 338.”

Læs mere på ITUCs hjemmeside:

ITUC 7/10-24 https://www.ituc-csi.org/israel-palestine?lang=en

ITUC 20/10-24 https://www.ituc-csi.org/middle-east?lang=en