Bachelorpris august 2021

Endnu engang sås et meget højt niveau hos de fire indstillede projekter til bachelorprisen. 1. prisen gik til et projekt om antistofrespons hos Pfizer/BioNTech vaccinerede og 2. prisen til et projekt om arts- og resistensbestemmelse af svampearten Aspergillus.

Bachelorpris Rigshospital KP

Sif Kaas Nielsen og Camilla Xenia Holtermann Jahn med deres vejledere Mikkel-Ole Skjødt og Leif Kofoed Nielsen

1. PRISEN

Sif Kaas Nielsen og Camilla Xenia Holtermann Jahn

Klinisk Immunologisk afdeling, Rigshospitalet, og Københavns Professionshøjskole

Titel: Serologisk og mucosalt antiostofrespons efter Pfizer/Biontech BNT162B2 vaccination

Vejledere: Mikkel-Ole Skjødt, Senior Scientist, associate professor, og Leif Kofoed Nielsen,  lektor på KP.

DBIO'S BEGRUNDELSE (UDDRAG)

Et flot og imponerende projekt, der opfylder alle kriterier for prisen på højeste niveau. 

Emnet er højaktuelt og samfundsrelevant – Covid-19, vaccinationer og immunitet har været øverst på dagsordenen de sidste par år og vil være det en rum tid endnu.

Projektet viser, hvad bioanalytikere kan udrette, når de arbejder i de rette rammer. I Forskningsgruppen for Molekylær Medicin har Sif og Camilla fået mulighed for at deltage i et kæmpestort projekt, og de har været med til at udvikle nye analyser af antistofrespons på Pfizer/Biontech vaccinen.

De studerende har analyseret og tolket på et meget stort antal prøver og fremvist resultater, som man typisk vil se i et ph.d.-projekt. Derfor overrasker det heller ikke, at de er medforfattere på en artikel, der forhåbentligt snart kan ses i tidsskriftet ”Frontiers in Immunology”. 

Udover at demonstrere stor faglig tyngde og grundighed har Sif og Camilla også været i stand til at formidle deres projekt, så man som læser kan forstå, hvad de har arbejdet med, og hvorfor det er vigtigt. Rapporten er meget velskrevet, og illustrationerne er virkelig flotte.


2. PRISEN

Bachelorpris AUH 2021

Marlene Eduard Rasmussen, Louise Luther, Jennifer Dan Thu Lam og Marck Sebastian Vilstrup Nielsen

Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital, og VIA

Titel: Arts- og resistensbestemmelse af Aspergillus 

Vejledere: Bioanalytikerunderviser Dorte Paulmann, AUH, og lektor Henning Ilsø, VIA

DBIO'S BEGRUNDELSE (UDDRAG)

Svampeinfektioner og resistens er et yderst relevant og aktuelt emne, der påvirker mange menneskers liv – og problemet ser desværre ud til at vokse.

Det er en udfordrende problemstilling, som Jennifer, Louise, Marlene og Marck har kastet sig over, for det er svært at arts- og resistensbestemme Aspergillus. Opgaven kræver stor viden og teknisk kunnen – og meget tid.

Det er virkelig imponerende, at det lykkedes for gruppen at identificere 48 ud af 50 isolater. Det har krævet stor omhu og stædighed i laboratoriet, som vejlederne bl.a. har fremhævet i deres indstilling.

Det er også stærkt gået, at de fire studerende kontaktede SSI og delte deres resultater med dem, så gruppen bl.a. fik udleveret ikke-officielle breakpoints. Det er også tegn på fagligt overskud at tage sådan et initiativ, og det styrkede projektets konklusioner. Diskussionen og perspektiveringen er desuden meget reflekteret med brugbare tanker for og omkring praksis


INDSTILLEDE TIL BACHELORPRISEN

Ingunn Viken og Mette Bech Jensen
Steno Diabetes Center Copenhagen og  Københavns Professionshøjskole

Projekt: Analysering af urin albumin og -kreatinin hos mennesker: Et sammenligningsstudie af to analytiske metoder og deres indflydelse på albumin/kreatinin ratio

 

Emma Victoria Lundø, Lea Simone Jensen, Maria Elkiær Frandsen og Mostafa Fallah Hossein Abadi
Patologi, Aarhus Universitetshospital og VIA

Projekt: Er RFID-teknologi fremtiden for Patologi? 

Særligt benyttede sider på dbio.dk