De nominerede til dbio-prisen 2021

I 2021 blev tre bioanalytikere indstillet til dbio-prisen, som uddeles til medlemmer, der har gjort en særlig indsats for at forbedre fagets anseelse. 

Det er dejligt at have en kollega, der gør en forskel – men det er også dejligt med kolleger, der indstiller én.

Følgende er blevet indstillet
 

  1.  Camilla Qvist, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet
    Indstillet af hele afdelingen for hendes store engagement, der spænder bredt fra sin daglige levende og inspirerende undervisning, forskning til arbejdet i forsknings-, innovations- og udviklingsgrupper. 
    Camilla er et fagligt fyrtårn, som udvider vores måde at se os selv på, men også vores handlerum. Hun er kontinuerligt med til at udvikle hele faget, ikke kun inden for patologi, undervisning og forskning, og hun deler altid ud af hendes hårde arbejde. Camilla har et hjerte af bioanalytikerguld og altid JA-hatten på over for kolleger og bioanalytikerstuderende. 
  2. Miaamalie Sandgreen Jensen, Kl. Biokemisk Afdeling, Holbæk Sygehus
    Indstillet af Lis Arlington Ølholm, KBA Holbæk Sygehus, for at være en ildsjæl, der brænder for faget på mange fronter. Miaamalie gjorde bioanalytikere synlige under corona ved at få regionsrådsformand Heino Knudsen med på rundvisning på laboratoriet. Hun brænder for arbejdet med at sikre børn en tryg oplevelse ved blodprøvetagning og er i gang med at udarbejde en app til brug for forældre inden besøg på sygehuset. Miaamalie arbejder også med brug af VR briller ved prøvetagning og er i gang med at nyindrette børneprøvetagningsrum. Endelig havde hun en poster om pain relief med på IFBLS-kongressen i København.
  3. Miaamalie Sandgreen Jensen, Kl. Biokemisk Afdeling, Holbæk Sygehus
    Indstillet af Pernille Friis, KBA Holbæk Sygehus, for at knokle for hendes passion og drøm om, at alle børn skal have en god oplevelse på de danske sygehuse. Hun har udviklet skelettet til en app, som kan forberede, distrahere og efterfølgende bearbejde oplevelserne af en blodprøve, scanning, anlæggelse af drop mm. og dermed give både store og små børn tryghed. Potentialet er enormt, og Miaamalie giver blod, sved og tårer for, at denne app ser dagens lys.  
  4. Susanne Andresen, Kl. Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge
    Indstillet af Susanne Olsen, KBA Sjællands Universitetshospital Køge, for at gøre et kæmpe arbejde med undervisning af ambulancepersonale og kommunernes akutsygeplejersker. Ingen i region Sjælland kan længere være i tvivl om, at når man skal sikre kvalitet i det patientnære arbejde med bl.a. blodprøver, herunder sikre elektronisk overførsel af svar, må der bioanalytikere på banen, og det er i allerhøjeste grad Susannes fortjeneste. Hun har arbejdet utrætteligt med dette i mange år, bl.a. også som primus motor for den berømte laboratoriebus. Disse erfaringer har hun taget med i arbejdet med at validere udstyr til ambulancetasker. Susanne har endvidere haft en stor andel i projektet Changing Cancer Care, der bl.a. går ud på, at cancerpatienter skal spares for at bruge tid og kræfter på at tage til hospitalerne for blodprøvetagning, men kan tage en blodprøve på sig selv, analysere den på et POCT hæmatologiapparat og overføre svar til behandlende afdeling.

Særligt benyttede sider på dbio.dk