dbio på Bornholm: Slår et slag for bioanalytikerne

Danske Bioanalytikeres formænd og hovedbestyrelse deltager i Folkemødet på Bornholm 12.-15. juni. De skal fortælle beslutningstagere i regioner og kommuner om den gode ide i at ansætte bioanalytikere til opgaver i det borgernære sundhedsvæsen.

Nyhed
Borgernaer-Bioanalytiker

”Jeg ved, at I i din kommune arbejder med at give borgerne større mulighed for at overvåge deres sygdom hjemmefra. Ved du, at bioanalytikerne har styr på blodprøver og monitorering af kroniske sygdomme?”

Sådan kan et indledende spørgsmål til en kommunalpolitiker meget vel lyde, når Danske Bioanalytikeres formænd og hovedbestyrelse fra 12. til 15. juni 2014 deltager i Folkemødet i den lille havneby Allinge på Bornholm. 

dbio’s repræsentanter drager nemlig til Bornholm for at slå et slag for, at politikere og beslutningstagere i regioner og kommuner får øjnene op for, at bioanalytikerne udgør et værdifuldt, men endnu uudnyttet potentiale for landets patienter og borgere.

Budskabet skal udbredes, at bioanalytikere bl.a. har stærke kompetencer inden for prøveforløb, patientsikkerhed og kvalitetssikring, og at de er dygtige til IT og har de teknologiske kompetencer, som der bliver behov for i fremtiden, når patienterne fx skal behandles via telemedicin.  

”Borgernær bioanalytiker” er overskriften for dbio’s politiske mål om at få flere bioanalytikere i spil i sundhedscentre, akutteams, hjemmeplejen eller almen praksis, og visionen er også en del af dbio´s aktuelle kampagne ”Brug os. Vi stikker ikke”.

Skal debattere sundhedspolitik

Udover personlige kontakter til beslutningstagere skal medlemmerne af dbio´s hovedbestyrelse også forsøge at udbrede budskabet om ”Borgernær bioanalytiker” i de mange debatter, der foregår på folkemødet.

De kan fx deltage i en debat om fremtidens diabetesstrategi eller få en snak med Diabetesforeningen og Hjerteforeningens formænd om deres medlemmers udfordringer. Eller de kan se, om de kan snuppe en siddeplads til Sundhedens Topmøde, hvor sundhedsminister Nick Hækkerup og en hel række af andre sundhedspolitiske nøgleaktører skal diskutere brugerbetaling.  

RED_IMG_9367_HB
Teamet er klar! Danske Bioanalytikeres hovedbestyrelse og formandskab. Formand Bert Asbild mangler. Foto: Torben Jensen, organisatorisk chef, dbio.

Også en politisk fest

Folkemødet på Bornholm afholdes i år for fjerde gang og er blevet et veritabelt tilløbsstykke. Med mere end 15.000 deltagere pr. dag, 500 deltagende organisationer, 200 telte og 2058 arrangementer får dbio’s hovedbestyrelse rig lejlighed til at møde de personer, de gerne vil overbevise om, at bioanalytikerne kan bidrage til en god patientbehandling i højere grad end i dag.

Arrangøren Bornholms Regionskommunes officielle politiske formål med mødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. De skaber rammerne for møder mellem beslutningstagere fra alle dele af Danmark, men det er langt fra politik og strategi det hele. Med bl.a. Savage Rose på scenen og de lyse nætter som baggrundskulisse er der også tænkt på andre dele af beslutningstagernes hjerner.  

Følg dbio’s deltageres oplevelser her på hjemmesiden, hvor vi rapporterer fra Bornholm.

Her kan du se den flyer, dbio uddeler om ”Borgernær bioanalytiker.”

Læs også:

dbio på Bornholm: Her er vinderne af konkurrencen

dbio på Bornholm: Fik sat et flot fodaftryk – flere aftaler er i hus

dbio på Bornholm: Bert møder beslutningstagerne

dbio på Bornholm: Borgere undrer sig over ingen bioanalytikere i kommunerne

dbio på Bornholm: ”Det er overraskende, at stort set alle ved, hvad en bioanalytiker er”

dbio på Bornholm: Hvad kan en bioanalytiker egentlig? Test dig selv …

RED_IMG_9370_Formandskab
Danske Bioanalytikeres formandskab: (Fra venstre) Formand Bert Asbild, næstformand Camilla Bjerre,
næstformand Martina Jürs. Foto: Torben Jensen, organisatorisk chef, dbio.