dbio på Bornholm: Bert møder beslutningstagerne

Formålet med at være på Folkemødet er også at påvirke beslutningstagere. Den første dag talte dbio’s formand Bert Asbild bl.a. med formanden for Danske Regioner samt forhandlingsdirektøren.

Nyhed

​dbio’s repræsentanter er draget til Bornholm for at slå et slag for, at politikere og beslutningstagere i regioner og kommuner får øjnene op for, at bioanalytikerne udgør et værdifuldt, men endnu uudnyttet potentiale for landets patienter og borgere.

Det gælder altså om at få beslutningstagerne i tale, og rammerne på Bornholm lægger op til de spontane, uformelle snakke, fortæller dbio’s formand Bert Asbild.

”Snakken opstår typisk i forbindelse med de mange debatter, jeg er til, men i lige så høj grad også på min vej rundt, hvor jeg møder rigtig mange af mine kontakter fra hverdagen. I går (12. juni, red.) havde jeg blandt andet en snak med Bent Hansen, formand for Danske Regioner, samt forhandlingsdirektør i Danske Regioner Signe Friberg. Her er tiden til den uformelle snak. Det giver en helt anden ramme for samtalen, og det er både om den ’Borgernære bioanalytiker’ og overenskomster,” siger Bert Asbild.

Den borgernære bioanalytiker

Han fortæller, at snakken om bioanalytiker-faget faktisk startede allerede ved afgang til Bornholm.

”Jeg griber nuet og får en snak med dem, jeg møder. Det startede jo allerede i bussen på vej herover, hvor sidekammeraten fra SKAT var meget interesseret i, hvad en bioanalytiker er, og så er det blot at starte ’fortællingen’,” siger Bert Asbild.

’Fortællingen’ ’Borgernær bioanalytiker’ er overskriften for dbio’s politiske mål om at få flere bioanalytikere i spil i sundhedscentre, akutteams, hjemmeplejen eller almen praksis, og visionen er også en del af dbio´s aktuelle kampagne ”Brug os. Vi stikker ikke”.

Senest har Bert Asbild skrevet et indlæg i Kommunernes Landsforenings magasin om at få inddraget bioanalytiker-kompetencer i de helt borgernære sundhedstilbud.
Læs indlægget "Lad os sætte det stærkeste hold i hjemmeplejen.”

Følg dbio’s deltageres oplevelser her på hjemmesiden, hvor vi løbende rapporterer fra Bornholm.

Læs også:

dbio på Bornholm: Her er vinderne af konkurrencen

dbio på Bornholm: Fik sat et flot fodaftryk – flere aftaler er i hus

dbio på Bornholm: Borgere undrer sig over ingen bioanalytikere i kommunerne

dbio på Bornholm: ”Det er overraskende, at stort set alle ved, hvad en bioanalytiker er”

  dbio på Bornholm: Hvad kan en bioanalytiker egentlig? Test dig selv …   dbio på Bornholm: Slår et slag for bioanalytikerne  

RED_IMG_9458_Bert-og-HB
dbio’s formand Bert Asbild får sig en snak med kollegaerne om, hvilke beslutningstagere de gerne vil tale med. Men som han siger, så opstår samtalerne ofte spontant, når man møder dem til enten debatter eller på sin vej rundt. Fra venstre er det regionsformand Mette Thomsen og næstformand Annette Toft fra dbio-Midtjylland samt Britta Mølgaard, regionsformand dbio-Nordjylland.
RED_IMG_9471-(2)_Lars-Loekke
Politikere fra alle sider af Folketinget er også på Bornholm. Her får medlemmer af dbio’s hovedbestyrelse sig en snak med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. Til venstre ses Conni Smith, dbio-Midtjylland og til højre Bitten Kaanbjerg Kristensen, dbio-Midtjylland.

Alle fotos er taget af Torben Jensen, organisatorisk chef, dbio.