Arbejdsmiljøprisen 2018

Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital vinder dbio's arbejdsmiljøpris, fordi de har knækket koden til det gode arbejdsmiljø. Det handler om faglig stolthed og skabe organisatorisk læring via utilsigtede hændelser.

Hvordan sætter man ’patienten først’ på en afdeling, der aldrig ser en patient?

Det spørgsmål har de på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling (KMA) valgt at stille hinanden, og det er der kommet overvældende mange gode eksempler ud af.  

Her er patienten ikke bare et nummer i rækken. De ansatte tænker altid over, at der er en patient bag hver en prøve. Fagligheden bliver sat i højsædet, og der arbejdes 365 dage året rundt.

KMA modtager dbio’s arbejdsmiljøpris i 2018, fordi de er et godt eksempel på, at man godt kan rejse sig igen, når man har været i stormvejr. I 2015 fik de en kedelig trivselsmåling.


Det blev startskuddet til en række initiativer: 

  • Med initiativet ’Patienten først’ har de synliggjort overfor hinanden og overfor omverdenen, hvordan de hver dag gør en kæmpe forskel i patientbehandlingen. Det skaber faglig stolthed og mening med arbejdet. Og DET skaber arbejdsglæde og trivsel!
  • Og så har de på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling haft fokus på at skabe en god arbejdspladskultur.


Fejl og utilsigtede hændelser er ikke bare fejl og utilsigtede hændelser, der bliver gemt væk. Det er noget de på KMA bruger til at blive klogere på og skabe læring og forbedring på arbejdspladsen. Men det kræver mod og tillid til hinanden at kunne tale om, når der opstår fejl – og det kan de på KMA.

Ingen kan løfte det psykiske arbejdsmiljø alene, men sammen kan vi bygge katedraler. Tillykke med prisen og det gode arbejdsmiljø!

 

Særligt benyttede sider på dbio.dk