Pension – hvordan får vi gjort den snak sexet?

Pension er ofte noget, mange først begynder at interessere sig for, når pensionsalderen kan skimtes ude i horisonten. Kan vi på nogen måde gøre det interessant for jer yngre medlemmer at bruge lidt tid på det?

Frispark
Skrevet af
Bitten Kaanbjerg Kristensen, næstformand
PKA

Der er valg i pensionskassen PKA i 2024, og det vil være så fedt, hvis nogen af jer, der ikke er grå i toppen, stiller op, skriver Bitten Kaanbjerg Kristensen,

Jeg har selv tre børn, som nu alle er på arbejdsmarkedet, og når jeg taler om pension med dem, siger de sammemstemmende: ”Jeg skal i hvert fald ikke arbejde til jeg bliver 72 år!” Derfor er mit råd til dem, at så skal de nok til at spare lidt ekstra op. Og de skulle helst være begyndt i går! 

Hvis I ønsker at få mulighed for at gå på pension før folkepensionsalderen, er det nødvendigt med en supplerende opsparing i PKA.

Jeg forstår til fulde, at I som unge ikke vælger at spare mere op til pension. I kan slet ikke forestille jer, at I selv bliver gamle. Eller I har virkelig brug for pengene nu.

Frispark logo

Men det betyder faktisk noget, hvis man kan undvære et lille beløb hver måned, mens man er ung. Det kan nå at blive til rigtig mange penge med renters rente gennem arbejdslivet. Samtidig kan det sikre, at I får en levestandard nogenlunde svarende til den I har gennem arbejdslivet.

Hvis et 25-årigt medlem i Pensionskassen for Sundhedsfaglige indbetaler 500 kr. om måneden til en supplerende opsparing, vil medlemmets opsparing på pensioneringstidspunktet ved en alder på 69 år være 438.000 kr. højere end ved den almindelige indbetaling. Altså en lille halv million.
Denne opsparing kan man få udbetalt løbende enten som en ratepension på 4.100 kr. om måneden over 10 år eller som en livsvarig ydelse på 2.100 kr. om måneden resten af livet.

Det er jo også en slags penge. 

En anden måde man kan lære mere om pension er som delegeret i PKA. Der er valg i 2024, og det vil være så fedt, hvis nogen af jer, der ikke er grå i toppen, stiller op. Som delegeret får man uddannelse af PKA og deltager i generalforsamling og delegeretseminar en gang om året. De delegerede inddrages løbende i pensionskassens udvikling og beslutter ændringer i ydelser og vedtægter på generalforsamlingen.

Jeg håber, der er mange af jer der har fået lyst til en snak om pension. Tag den ved middagsbordet eller tag den med mig. Bare ring eller skriv.

Særligt benyttede sider på dbio.dk