Mobile bioanalytikere i hele midtjylland

Dagen efter budgetforliget den 4. september i Region Midtjylland er det en glad regionsformand i dbio Mette Thomsen, som vi får i røret.

Borgernær bioanalytiker

​Regionsrådet har nemlig i forliget indskrevet en hensigtserklæring om, at ordningen med bioanalytikere, der tager hjem til patienterne og tager blodprøver, udvides så den dækker hele regionen inden udgangen af 2014.

mettethomsen3

"Det er rigtigt dejligt, at det, som vi besluttede at arbejde for på vores generalforsamling i foråret, nu ser ud til at lykkes. Nemlig at alle regionens borgere får samme ret til at kunne få taget blodprøverne i hjemmet, i stedet for at skulle transporteres til læge eller sygehus for at få det gjort", siger Mette Thomsen.

Pt. dækker mobile bioanalytikere 800.000 ud af regionens 1,2 mio. indbyggere. Med hensigtserklæringen er slaget dog endnu ikke endeligt vundet.

"Vi skal nu kæmpe for, at regionen også afsætter økonomiske midler  til ordningerne med mobile bioanalytikere. Tiltaget er ikke budgetsat, så vi skal blive ved med at presse på, for at laboratorierne får tilført ekstra resurser", siger Mette Thomsen.

Regionen lægger i deres begrundelse for den mobile ordning vægt på både de økonomiske og menneskelige fordele. De skriver:

"Blodprøvetagning i eget hjem og på plejehjem er både god patientservice og økonomisk
rationelt. Den immobile patient undgår at skulle transporteres til egen læge/hospital, eller
egen læge undgår at skulle aflægge hjemmebesøg for at tage blodprøven".

Særligt benyttede sider på dbio.dk