Ingen gør det for at snyde – men der sker fejl alligevel!

Mangler der også 8000 kr. på din lønkonto? Du kan med fordel gennemgå din lønseddel sammen med din tillidsrepræsentant for at sikre, at der ikke er sket fejl. Næstformand Bitten Kaanbjerg Kristensen skriver Frispark i januar.

Frispark
Skrevet af
Bitten Kaanbjerg Kristensen, næstformand
Er din lønseddel OK

Husker du at tjekke din lønseddel hver måned?

Det kan godt betale sig for dig at tjekke din lønseddel hver måned for at være sikker på, at alt er registreret korrekt. Det sker af og til, at jeg hører fra tillidsrepræsentanter, at de har hjulpet deres kolleger med at få efterreguleret deres løn fordi der f.eks. manglede tillæg for inddraget fridøgn.

I Danmark har vi heldigvis en høj grad af tillid, og det sammenholdt med, at det kan være svært at læse og forstå en lønseddel, gør at mange ikke lige får den kigget efter i sømmene. Vi kan have mange intentioner om at gøre det, men når så den kommer elektronisk i e-boks - eller hvor vi nu får den - så ryger det let i glemmebogen igen. Fordi den ikke er så lige til at gennemskue.

For nylig hørte jeg om en bioanalytiker, der fik lidt mere end 8000 kr. efterreguleret for ekstra vagter og tillæg, der ikke var registreret korrekt. Det var godt nok efter en periode under corona-pandemien, men mon ikke det også sker i dag.

Bitten Kaanbjerg Kristensen

  • Næstformand i Danske Bioanalytikere siden 2018
  • Bor i Ikast i Midtjylland
  • Har senest arbejdet som bioanalytiker og FTR på Aarhus Universitetshospital
...

Derfor bør du tage fat i din tillidsrepræsentant, så I sammen kan gennemgå din lønseddel og blive skarpe på, hvad du skal være opmærksom på hver måned, når din lønseddel rammer e-boks.

Tænk, hvis du også er gået glip af penge på grund af en fejl.

Der findes klart flest fejl i lønsedlen hos de bioanalytikere, der går i vagt 24/7 365 dage om året. Til gengæld er det også nemmere at tjekke lønsedlen, hvis man ikke har så mange vagter.

Du skal bl.a. andet tjekke din anciennitetsdato, ulempetillæg, antal timer, hvis du har haft ekstra vagter eller overarbejde samt søn- og helligdagsbetaling og pensionsprocent.

Anciennitetsdato og pensionsprocent behøver du ikke kigge på hver måned, når du har sikret dig, at de er korrekte. Men ulempetillæg, antal timer og søn- og helligdagsbetaling skal du tjekke hver måned og sammenligne med din vagtplan.

Så begynd med din egen lønseddel i dag og henvend dig til tillidsrepræsentanten, hvis du har brug for hjælp.

Særligt benyttede sider på dbio.dk