Helle vil have et hospitalsvæsen i topkvalitet i Region Sjælland

Hun kalder sig selv for "født" socialdemokrat og vil kæmpe for at bevare velfærdsamfundet. Helle Lethmar, der til daglig er ledende bioanalytiker på Klinisk Biokemisk Afdeling ved Rigshospitalet Glostrup, stiller op til regionalvalget i Region Sjælland.

Regionalvalg
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør
Helle Lethmar

"Der skal tages udgangspunkt i patientens behov. Alle skal have lige, nem og hurtig adgang til den rette diagnostik og de rette lægelige specialer," siger Helle Lethmar blandt andet om sine mærkesager til regionsvalget i Region Sjælland.

Hvorfor stiller du op til regionalvalget?

"I 25 år har jeg omsat politikernes visioner og beslutninger til praksis. Nu vil jeg gerne bruge min opnåede viden, til at forme Region Sjællands visioner, så vi kan skabe de bedste fremtidige rammer for både patienter og personale i regionen. Vi skal have et hospitalsvæsen i topkvalitet."

Hvordan vil du tage din bioanalytikerbaggrund og viden med ind i politik? 

"Som tidligere leder af diagnostisk afdeling på Glostrup hospital har jeg indblik i radiologi og flere bioanalytikerspecialer, og som auditor har jeg indsigt i dagligdagen i de kliniske specialer, jeg vil derfor have fokus på tværfagligt samarbejde og nødvendigheden af de diagnostiske specialer."

Du stiller op for Socialdemokratiet – hvorfor lige det parti?

"Jeg er "født" socialdemokrat og vil kæmpe for at bevare vores velfærdsamfund. Det er vigtigt, at der er plads til alle i vores samfund. Fællesskabet skal støtte de, der har behov, om det er med sundhedsbehandlinger, uddannelse eller andet. Alle må hjælpes til, efter evne, at bidrage til fællesskabet."

Helle Lethmar

Alder:
58 år

Stilling:
Ledende bioanalytiker, Klinisk biokemisk afdeling, Rigshospitalet Glostrup

Stiller op til:
Regionalvalget i Region Sjælland

Stiller op for hvilket parti:
Socialdemokratiet

    ...

    Hvad er dine mærkesager?

    "Der skal tages udgangspunkt i patientens behov. Alle skal have lige, nem og hurtig adgang til den rette diagnostik og de rette lægelige specialer. Opprioritering af kompetenceudvikling for klinisk personale. Sikre at ledelserne altid er klædt på til at skabe det optimale arbejdsmiljø."

    Hvordan er dine chancer for at komme ind?

    "Til dette valg er vi to kandidater i Køge-kredsen, den nuværende gruppeformand for Socialdemokraterne i regionsrådet og mig. Ved sidste valg fik kredsen stemmer nok til to mandater i regionsrådet. Jeg er derfor optimistisk.

    De stiller op

    Kender du en bioanalytiker, der stiller op til kommunal- eller regionalvalget den 16. november?

    Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til journalist Niels C. Jensen, ncj@dbio.dk.

    ...

     

    Særligt benyttede sider på dbio.dk