Gratis e-læringskursus om CRP-analyse til lægepraksis og kommuner

Patientnært analyseudstyr fylder stadig mere hos praktiserende læger og kommunale akutfunktioner, derfor har DEKS udformet et e-læringskursus om måling af infektionstal (CRP-analyse) til ansatte i primærsektoren.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
DEKS_elæring

DEKS (Dansk Institut for Ekstern Kvalitetssikring for Laboratorier i Sundhedssektoren)  har udarbejdet et e-læringskursus om CRP-analyse på POCT-udstyr og snart kommer der også et e-læringskursus for glukose-analyse.

Baggrunden for, at DEKS har udarbejdet det nye materiale, er at POCT-udstyr bliver stadig mere udbredt.

”Antallet af patientnære udstyr stiger hastigt, og det er vigtigt, at man kan stole på kvaliteten af de mange målinger/resultater, der udspringer deraf, og som i sidste ende kan øge patientsikkerheden ved fx at afgøre om en borger skal indlægges eller reguleres i medicin,” siger Nanna Larsen, der er kemiker hos DEKS og har udarbejdet e-læringskurset i samarbejde med sin kollega kvalitetskoordinator Karin Lindholm Heidemann.

E-læring fra DEKS

  • Har fokus på procedurer før og efter måling
  • Kan bruges uanset hvilket udstyr, man anvender
  • Giver en kort introduktion til kvalitetssikring
  • Tager kun 10 – 15 minutter
...

”Vi håber med e-læringen, både at kunne øge viden om kvalitetssikring og øge kendskabet til DEKS som nationalt kvalitetssikringsorgan,” tilføjer Karin Lindholm Heidemann.

E-læringskurset skal ses som et supplement til lokal oplæring og kan bruges uanset, hvor i landet man arbejder og i hvilken funktion.

Den primære målgruppe er brugere af POCT-udstyr, som for eksempel personale i kommunale akutfunktioner og lægepraksis.

E-læringskurset kan tilgås af alle her: Start gratis CRP e-læring

Hvis du er ansat i Region H, kan e-læringen tilgås via Kursusportalen. Hvis du er ansat i en af de øvrige 4 regioner, tilgås e-læringen med NemID.

Særligt benyttede sider på dbio.dk