Forhandlinger på højtryk om vinterpakke i regionerne

dbio’s regionsformænd knokler på højtryk for at få del i den milliard, som regeringen og en række partier har afsat til sundhedsvæsnet.

Corona
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, politisk konsulent
Coronavinterpakke

dbio forhandler lige med regionerne nu om fordeling af de ekstra penge, som regeringen og flere partier afsatte på finansloven til sundhedsvæsnet. Foto: Phillip Davalli/Ritzau Scanpix.

”Pengene fra corona-vinterpakken er ved at blive fordelt ude i regionerne, og dbio’s regionsformænd knokler på højtryk for, at bioanalytikere og laboranter ansat på sygehusene får del i dem. Politikerne på Christiansborg har bestemt, at de skal gå til at fastholde og få mere aktivitet, og politikerne i regionerne har bestemt, hvilke områder der skal tilgodeses”, siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

Presset sundhedsvæsen
Danske Regioner vinterpakke

Der er nu en aftale om udmøntning af vinterpakken på bordet i alle fem regioner. I alle regioner er bioanalytikere og laboranter nævnt i aftaleteksten. Se, hvad aftalen betyder for dig.

 


Lige nu forhandler dbio sammen med de andre faglige organisationer og regionerne om fordelingen
Martina Jürs, formand Danske Bioanalytikere

Forskellige aftaler i regionerne

Som en del af Finansloven har regeringen og en række partier afsat en milliard til sundhedsvæsnet. Regionerne forhandler med de faglige organisationer ud fra bl.a. at flere faggrupper skal tilgodeses, og at pengene kan holdes uden for reguleringsordningen:

”Aftalerne bliver forskellige fra region til region, men den røde tråd er engangstillæg for at fastholde medarbejdere, og en bonus på ekstra arbejde i de kommende måneder. Lige nu forhandler dbio sammen med de andre faglige organisationer og regionerne om fordelingen”, siger Martina Jürs.

Særligt benyttede sider på dbio.dk