Fleksjobsag kommer ikke for Højesteret

Procesbevillingsnævnet har givet afslag på, at sagerne om opsagte fleksjobbere i Region Sjælland, kan føres ved Højesteret. Formand Martina Jürs er ked af afgørelsen.

Fleksjob
Skrevet af
Helene Højgaard, juridisk konsulent
Højesteret

dbio har fået afslag på at føre fleksjobsagerne ved Højesteret, da det kræver en godkendelse fra Procesbevillingsbevillingsnævnet. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

”Vi er kede af, at vi ikke kan give de opsagte fleksjobbere den retfærdighed, vi synes, de fortjener”, siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere, efter Procesbevillingsnævnet har givet afslag på at sagerne kan føres ved Højesteret. 

I 2018 opsagde Sjællands Universitetshospital alle bioanalytikere ansat i fleksjob ved en fyringsrunde. Danske Bioanalytikere lagde sag an mod Region Sjælland for forskelsbehandling på grund af handicap. 

Afslag fra Procesbevillingsnævnet 

Byretten i Næstved frikendte i 2020 regionen for brud på forskelsbehandlingsloven, og dbio ankede sagen til Landsretten. I Østre Landsret blev sagen afsagt med dissens. Det betyder, at to dommere stemte for at frifinde Regions Sjælland, og én dommer stemte for at give dbio medhold i, at der var sket brud på forskelsbehandlingsloven. Da stemmeflertallet følges, blev regionen endnu engang frifundet. 

”En sidste mulighed for at få ændret afgørelsen var, at søge Procesbevillingsnævnets tilladelse til at føre sagen for Højesteret. Det har dbio nu desværre fået afslag på,” siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

Fleksjobsagen kort:

I november 2018 opsagde Region Sjælland, som led i en fyringsrunde, 19 bioanalytikere. Heraf var 6 af dem ansat i et fleksjob i regionen. Alle bioanalytikere ansat i fleksjob på SUH (Sjællands Universitetshospital) blev opsagt i fyringsrunden. 

Danske Bioanalytikere førte sagerne på vegne af medlemmerne. 

...

Særligt benyttede sider på dbio.dk