Til rådighed 24/7?

Formand i dbio, Martina Jürs, skriver i månedens Frispark om det at være på hele tiden, sociale medier og medlemmernes forventninger til formanden.

Frispark
FRISPARK_Martina

Jeg taler om arbejdsforhold for os alle sammen, og det at være til rådighed 24/7. Som formand for dbio stiller jeg mig stort set altid til rådighed for jer medlemmer, mine samarbejdspartnere og for potentielle medlemmer. Indimellem tænker jeg, at jeg er som 7-elleven - altså åben 24 timer i døgnet.

I dag er det muligt at komme i kontakt med hinanden på utroligt mange medier. Der er mails, gammeldags post, facebook, messenger, twitter, linkedin, snapchat, instagram, sms, telefon og nu også på teams (dog med invitation). Mulighederne er utallige.

Og nu stiller jeg spørgsmålet: Hvad er egentlig jeres forventninger til dbio og mig som formand i forhold til tilstedeværelse på de sociale medier? Hvordan passer vi på os selv og hinanden i forhold til alle disse muligheder for interaktion med hinanden?

Jeg tænker, at I også bliver grebet af alle disse medier og arbejdsrelaterede spørgsmål mere end  klogt er. Det er ikke altid sådan, at vi bliver gladere eller klogere af at være så meget på sociale medier. Fritid, fridage og ferie er til at holde fri på, slappe af og ikke tænke på arbejde.

Jeg læste for nyligt på linkedin om en, som fuldstændig cuttede forbindelsen til alle sociale medier. Meget modigt i en tid, hvor sociale medier fylder utroligt meget, og ofte er den første  og nemmeste vej til kommunikation med hinanden. 

Min første tanke var, sikke en masse tid vedkommende får foræret ved den beslutning. Derefter kom tanken om, hvorvidt det overhovedet er muligt at droppe de sociale medier 100 procent i den tid, som vi lever i.

Jeg føler, at som formand for dbio er jeg  meget til rådighed for jer, og det vil jeg også gerne være. Jeg er stolt af at være bioanalytiker og repræsentere faggruppen som formand for dbio.

Men er det en rimelig forventning, at jeg er til stede 24/7 - også på de sociale medier? Er det en gulerod for potentielle medlemmer af dbio til at melde sig ind, hvis jeg svarer hurtigt på alle spørgsmål på de sociale medier? På de sociale medier er der jo både medlemmer og ikke-medlemmer af dbio.

martina_for_web_profile

For at passe på mig selv, synes jeg, at det er rimeligt, at jeg er til rådighed i hverdagene, når det passer ind med alt det andet arbejde, men holder fri i weekenden. Men hvis lokummet brænder, så er jeg der!

Jeg vil gerne i dialog med jer, og jeg vil gerne høre fra jer på de sociale medier. Jeg er der bare ikke hele tiden. Og jeg vil meget gerne modtage mails med spørgsmål og gode ideer samt høre fra jer på telefon. Jeres viden er uundværlig for Danske Bioanalytikere.​​

  • Martina Jürs
  • Formand i Danske Bioanalytikere siden 2018, næstformand 2012-2018
  • Bor i Ålsgårde i Nordsjælland
  • Har senest arbejdet som ledende bioanalytiker på Hillerød Hospital
Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk