18-06-2017

Huxi, Hanne og en masse legoklodser - sidste dag på Folkemødet

På vej hjem reflekterer regionsformand Hanne Bonde over fire gode, sjove, lange og hårde dage til Folkemøde på Bornholm. Fire dage der blandt andet indeholdt legobyggeri og et møde med Huxi Bach.

Af Hanne Nielsen Bonde, regionsformand, Danske Bioanalytikere Syddanmark
hanne1.jpg

Regionsformand Hanne Bonde overrækker Bent Hansen, formand i Danske Regioner, en laboratoriebus bygget i lego. En anderledes måde at præsentere ideen om borgernær diagnostik.

 
Så blev det søndag morgen i Gudhjem. Bilen er pakket, og i Rønne havn venter "Eleonora Christine" på at sejle os væk fra solskinsøen og igen blive bro- og landfaste med kontinentet. Det har været nogle gode, sjove, lange og hårde dage.

Gode - fordi vi har været sammen i Hovedbestyrelsen og sekretariat om at udbrede kendskabet til vores profession og vores kompetencer. Vi har stået på scenen, med direkte taletid. Vi har blandet os når der var mulighed .Og vist laboratoriebussen frem til rigtig mange, både politikere, fagfolk og helt almindelige mennesker.

Gode - fordi vi har mødt mange glade mennesker.

Lange - fordi solen står altså tidligt op herovre østpå.

Lange - fordi vores allesammens nye bedste ven "Jan-Ole” først kørte os hjem til Gudhjem i sin bus kl. 21:30.

Sjove - fordi det er Folkemødet også.

Dinah og jeg kom til uforvarende at partycrashe et LEGO-event for børn i Danske Regioners telt:" Kan man bygge et hospital på en dag.?" Da vi kom ind i teltet for at se, hvad der foregik, spurgte Dinah pludselig "Kom, skal vi ikke bygge en laboratoriebus?". Og så gik vi i gang.

På et tidspunkt kom en af arrangørerne og sagde, at det var børnenes klodser, men at der også var et lille bord med nogle til os. Så gik vi da bare derover og byggede videre.
 
Da tiden var gået, skulle alle deltagere præsentere deres projekter. Det var dér, det rigtig gik op for os, at det var et skoleevent, og vi fik da heller ikke taletid.
 
Men vi fik vist vores LEGO- laboratoriebus til Danske Regioners formand Bent Hansen, og der var blevet lagt mærke til os. Så da Jyllands-Posten skrev om eventet i fredagsudgaven, stod der, at nogle voksne (os!!) havde blandet sig.
 
Faktisk kom en journalist fra samme avis senere ned og så den rigtige laboratoriebus.
 
hanne2.jpg
 

Helt tæt på Huxi og Robottene

Sjove - fordi folkemødet er uhøjtideligt. Jeg hørte bl.a. en debat hos PKA, der handlede om, hvorvidt robotterne og automatiseringerne vil overtage vores arbejde i fremtiden.
 
Da Huxi Bach, som var moderator, spurgte ud i tilskuerrækken, om nogle havde erfaringer med det, svarede jeg, at vores fags automatisering, stadig kræver vores tilstedeværelse, at det ikke stjæler vores job men ændrer det.
Heldigvis måtte Huxi og jeg måtte stå rigtig dejlig tæt, så jeg kunne tale ind i hans headset. Desværre kom nogle alt for hurtigt med en rigtig mikrofon.

Hårde - fordi Folkemødet er stort.Man går rigtig mange skridt,og der er mange mennesker rundt om en hele tiden.

Hårde -fordi man er ”på” i mange timer, og for mit vedkommende fordi jeg havde sagt ja til at prøve at deltage i en paneldebat hos Apotekerforeningen.
 
Her skulle jeg forsøge at fortælle om, hvad vi som bioanalytikere kan bidrage med i det nære sundhedsvæsen i forhold til de mange borgere, der ofte har mere end én sygdom. Altså de multisyge.
Men nu er vi på vej hjem, og i morgen er det hverdag igen. Det er også godt.

God søndag til alle.
 
hanne3.jpg
LinkedIn Email Twitter