Bioanalytikernes formand: "Jeg er ked af det på fleksjobbernes og arbejdsmarkedets vegne"

Danske Bioanalytikere fik ikke medhold i Østre Landsret, da der i går faldt dom i den såkaldte fleksjob-sag.

Nyhed
Skrevet af
Helene Højgaard, juridisk konsulent
Retten i Næsteved

Retten i Næstved frikendte i juni 2020 Region Sjælland for at have brudt forskelsbehandlingsloven, da de fyrede samtlige bioanalytikere i fleksjob på Sjællands Universitetshospital i en større fyringsrunde. dbio havde derfor anket sagen til Østre Landsret, hvor der faldt dom denne uge. Pressefoto: Per Johansen.​

”Nu skal vi lige sunde os over afgørelsen, og så må vi se på, hvordan vi kan arbejde videre på at sikre et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle”, siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere efter Østre Landsret tirsdag morgen frifandt Region Sjælland for brud på Forskelsbehandlingsloven.

dbio har stævnet regionen for brud på loven, da de ved en sparerunde i 2018 opsagde samtlige bioanalytikere ansat i fleksjob på Sjællands Universitetshospital. 
 
Dommen blev afsagt med dissens, som betyder, at to dommere stemte for at frifinde Regions Sjælland, og én dommer stemte for at give dbio medhold i, at der var sket brud på forskelsbehandlingsloven. Da stemmeflertallet følges, blev regionen frifundet. 
 
Martina Jürs er ærgerlig over dommen:
 
”Jeg er selvfølgelig rigtig ked af det på fleksjobbernes vegne. De var dygtige, værdsatte og loyale medarbejdere, som ikke fortjener den behandling, de har fået. Men jeg er også ked af det på vegne af det danske arbejdsmarked. Vi vil gerne være et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle. Men det synes jeg desværre ikke denne dom viser”.

Særligt benyttede sider på dbio.dk