Specialisering af bioanalytikere - hvad er der brug for?

Vær med til at skabe flere muligheder for, at bioanalytikere får specialkompetencer i sundhedsvæsenet. Tirsdag sendes et digitalt spørgeskema til alle medlemmer, der er ansat på regional overenskomst.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, journalist og Charlotte Andreasen, konsulent
Spørgeskema kvinde mobiltelefon

"Bioanalytikerne skal have flere muligheder for at specialisere sig i deres fag. Du kan gøre os klogere på, hvad behovet er, og hvordan det gøres bedst. Din stemme er vigtig!" siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

I OK21 aftalte Danske Bioanalytikere og Danske Regioner, at der skulle gennemføres en undersøgelse af sundhedsvæsenets behov for specialkompetencer hos bioanalytikere - og mulighederne for at opnå disse kompetencer.

Undersøgelsen er den første af sin slags, og da bioanalytikerne er dem, der ved mest om de krav, de møder på arbejdspladserne, er det vigtigt med stor involvering af medlemmerne.

Spørgeskemaet sendes til alle medlemmer, der er ansat på en regional overenskomst, tirsdag den 6. juni. Hold øje med indbakken - og din spam-mappe.

Om undersøgelsen

  • Spørgeskemaet sendes til alle medlemmer, der er ansat i de fem regioner,
  • Resultaterne er klar efter sommerferien, og derefter gennemføres en række uddybende interviews.
  • I efteråret 2023 skal dbio og Danske Regioner udvikle forskellige modeller for, hvordan behovet for specialkompetencer hos bioanalytikerne kan imødekommes og organiseres.
  • Undersøgelsen gennemføres af Amsterdam Data Collective.
...

 

Kontakt

Faglig afdeling
Konsulent
4422 3255
3025 1665
Ledelsen
Faglig chef
4422 3236
5042 9800

Særligt benyttede sider på dbio.dk