Master i personlig medicin - nu også for bioanalytikere

Nu kan bioanalytikere blive optaget på masteruddannelsen i personlig medicin. Uddannelsen skal øge den nationale ekspertise på området og sikre de forskellige faggrupper, der arbejder med eller forsker i personlig medicin, forståelse for de forskellige aktørers roller.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
AU_personlig-medicin

Masteruddannelsen i personlig medicin er udviklet i tæt samarbejde mellem de 4 sundhedsvidenskabelige fakulteter på hhv. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet samt Danmarks Tekniske Universitet. Illustration: Aarhus Universitet

”Vi ser gerne flere bioanalytikere på masteruddannelsen, da bioanalytikere er centrale i det daglige arbejde med personlig medicin. Et af formålene med masteruddannelsen er at skabe en fælles kompetenceløft for de faggrupper, der arbejder med personlig medicin,” skriver Sisse Ostrowski, professor, overlæge, ph.d., dr.med. og studieleder for masteruddannelsen i personlig medicin og fortsætter:

Det er supervigtigt at få en fælles uddannelse inden for personlig medicin, så folk kan blive ”akkrediteret” og kan lave karriere inden for dette område. Det danske sundhedsvæsen skal restruktureres, og folk med de kompetencer som denne uddannelse giver, vil være i stor efterspørgsel
Jens Lundgren, professor, dr.med., overlæge, Rigshospitalet, citat fra ku.dk

”I laboratorier har læger, ikke-lægelige akademikere og bioanalytikere tætte snitflader og samarbejder dagligt omkring diagnostik og forskning. Det er i disse samarbejder den evidensbaserede diagnostik udvikles, og det er her ideer til nye diagnostiske strategier ser dagens lys.”

Ikke for alle og enhver 

Bioanalytikeruddannelsen er ikke adgangsgivende til masteruddannelsen i personlig medicin, men det er muligt at blive optaget på masteruddannelsen med dispensation, hvis man som bioanalytiker har en væsentlig erfaring med personlig medicin. 

Ifølge studielederen vil udbyderne af uddannelsen vil gerne have flere bioanalytikere, og ser derfor positivt på at modtage ansøgninger om dispensation til optagelse fra bioanalytikere.

”Vi ser gerne flere bioanalytikere på uddannelsen, og vi ser derfor positivt på at modtage ansøgninger om dispensation til optagelse fra bioanalytikere med erfaring indenfor området. Hvis du dig selv som en fremtidig spydspids for udrulning af personlig medicin i Danmark, håber vi derfor du vil søge dispensation,” skriver Sisse Ostrowski.

Uddannelsen

  • Masteruddannelsen kan tages på deltid på 2‐6 år. Du kan også nøjes med at tage de kurser du har behov for. 
  • Master i personlig medicin er udviklet i tæt samarbejde mellem de 4 sundhedsvidenskabelige fakulteter på hhv. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet samt Danmarks Tekniske Universitet.
  • Ansøgningsfrist er 1. maj 2023
  • Læs mere om uddannelsen på hjemmesiden personligmedicin.ku.dk
Kilde: Københavns Universitet

Særligt benyttede sider på dbio.dk