Det private tur-retur for en bioanalytiker

Bioanalytiker Lina Lindberg har haft flere stillinger – både i det offentlige sundhedsvæsen og i private virksomheder. I dag er hun vendt tilbage til en stilling på Vejle Sygehus, og her har hun tænkt sig at blive. Men hun forstår godt, hvorfor mange af hendes fagfæller skifter det offentlige ud med det private.

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Lina Lindbjerg

“Jeg havde i den grad fortrudt, så jeg måtte ned på mine grædende knæ og bede om at få mit gamle arbejde tilbage på Vejle Sygehus,” fortæller Lina Lindberg, der samtidig godt forstår sine fagfæller, der skifter til det private.

Hun havde været i stillingen i otte år og havde nået det højeste løntrin, da muligheden for at få et job i en mindre, privat virksomhed opstod.

“Da jeg pludselig kunne få et job med højere løn, gå ned i tid og få goder som dyre julegaver, betalte firmafester, frugtordning og privat forsikring, virkede det helt rigtigt at skifte,” fortæller bioanalytiker Lina Lindberg.

Dermed er Lina Lindberg en del af den større tendens, hvor flere og flere bioanalytikere forlader de offentlige sygehuse til fordel for et arbejde i det private. Langt hovedparten af de privatansatte bioanalytikere er beskæftiget i medicinalindustrien. Således arbejdede fire ud af ti privatansatte bioanalytikere i 2021 i den danske medicinalindustri, viser tal fra Danmarks Statistik.

"Jeg havde i den grad fortrudt"

Skiftet viste sig dog ikke at være det rigtige for Lina Lindberg. For hurtigt indså hun, at hun ikke fandt arbejdsopgaverne i den private virksomhed lige så interessante som i det offentlige. Samtidig blev hun klar over, at sygehuset havde en del goder, som hun ikke havde i stillingen i den private virksomhed. Pensionen var højere på sygehuset, der var betalt frokostpause, to barns sygedage og to omsorgsdage.

“Jeg havde i den grad fortrudt, så jeg måtte ned på mine grædende knæ og bede om at få mit gamle arbejde tilbage på Vejle Sygehus,” siger hun. I dag er hun tilbage i det offentlige i sin gamle stilling på sygehuset, og her har hun tænkt sig at blive.

“Der er ikke noget, der kan gøre det op for, hvordan jeg har det på min nuværende arbejdsplads. Jeg har nogle virkelig spændende og udfordrende arbejdsopgaver, gode forhold, fleksibel arbejdstid og søde kollegaer,” siger hun.

Spændende stillinger i København

Men Lina Lindberg forstår godt, at et job i det private tiltrækker mange af hendes kollegaer.

“De fleste af de bioanalytikere, jeg kender fra mit studie i København, er i dag i det private. Og det kan jeg godt forstå. For sundhedsvæsenet er under pres, og der er mange flere private virksomheder i København, der både har spændende, relevante stillinger og meget godt at tilbyde,” mener hun.

Læs også:

Novo udvider i Kalundborg
Nyhed