Ny masteruddannelse i personlig medicin

Den nye masterdddannelse er åben for ansøgninger 15. januar til 1. maj og starter i september 2021. Uddannelsen giver en basis for at arbejde med diagnostik, behandling og forskning i personlig medicin.

Nyhed
Skrevet af
Marianne Nielsen, konsulent
KU personlig medicin

Danmarks universiteter er gået sammen om en masteruddannelse, der skal styrke fagligheden inden for personlig medicin. Uddannelsen giver en basis for at arbejde med diagnostik, behandling og forskning i personlig medicin og bygger på et multidisciplinært samarbejde mellem forskellige faggrupper.

"Det er en klar styrke for den påtænkte uddannelse at det foregår i et samarbejde mellem fem universiteter i Danmark, således at indholdet kan leveres på det højest tilgængelige niveau i Danmark,” udtaler Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Uddannelsen henvender sig også til bioanalytikere og er fagligt set meget relevant.  Men hvis du er interesseret, skal du være opmærksom på, at i modsætning til de fleste masteruddannelser, optages umiddelbart kun kandidater med sundhedsvidenskabelig baggrund samt tekniske og naturvidenskabelige kandidater i sundhedsvæsenet, universiteternes forskningsmiljøer, offentlige institutioner og myndigheder samt medicinalindustrien.

Er du interesseret, men opfylder du ikke de formelle krav

Har du anden baggrund og uddannelse, som du gerne vil have vurderet som grundlag for at søge om optagelse, kan det være en god ide at kontakte studievejledningen på KU, for at få afklaret dine muligheder.

Læs mere på personligmedicin.ku.dk

Særligt benyttede sider på dbio.dk