Krydsvaccinerede bioanalytikere og laboranter får tilbud om 3. stik

Man kan nu modtage tredje stik, hvis man er vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca og med én mRNA vaccine og ønsker vaccination i forbindelse med rejseaktivitet. Det glæder næstformanden i Danske Bioanalytikere, Katja Wienmann Bramm, der tidligere har været i dialog med Sundhedsstyrelsen om problemet.

Nyhed
Skrevet af
Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent
Corona vaccination nordjylland

Nu er det muligt at få tredje stik, hvis man krydsvaccineret. Det har Danske Bioanalytikere har efterlyst siden sommer. Arkivfoto: Line Bloch Klostergaard

Bioanalytikere og laboranter, der er krydsvaccinerede, kan fra onsdag den 6. oktober få endnu et stik med en mRNA-vaccine. Tilbuddet gælder alle krydsvaccinerede, men er primært relevant for personer, der ønsker at rejse uden for EU.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke på nuværende tidspunkt vaccination ud fra et sundhedsfagligt perspektiv, da man er godt beskyttet mod Covid-19, hvis man er krydsvaccineret. Der er lande, særligt udenfor EU, der ikke anser coranapas som gyldige, hvis man er krydsvaccineret. 

Bioanalytikere og laboranter har været i klemme

Sundhedspersonale udgør hovedparten af de 145.000 krydsvaccinerede, idet de var blandt de allerførste, der fik tilbud om Covid-19 vaccination. Mange bioanalytikere og laboranter har derfor været i klemme, fordi nogle lande ikke accepterer coranapas som gyldige, når det fremgår, at man er krydsvaccineret.

Katja Wienmann Bramm, næstformand i dbio har tilbage i juli rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen, hvor hun gjorde opmærksom på frustrationen og bedt om en dialog og en løsning på problemet.

”Det er glædeligt, at der nu er kommet en afklaring for de mange bioanalytikere og laboranter, der er krydsvaccinerede, så vores medlemmer, har mulighed for at få et 3. stik, og hermed et gyldigt coronapas.”

Sådan bliver du vaccineret

Du vil som krydsvaccineret ikke modtage en personlig invitation i e-Boks eller et fysisk brev om tilbuddet om 3. stik. Du kan bestille tid på www.vacciner.dk eller møde op i et vaccinationscenter uden tidsbestilling.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Personer, der er vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca og med én mRNA-vaccine - Sundhedsstyrelsen

Særligt benyttede sider på dbio.dk