Høringssvar over opdaterede vejledninger om medicinsk udstyr

Lægemiddelstyrelsens Enhed for Medicinsk Udstyr Att: med-udstyr@dkma.dk samt Mads Bo Welledorph (mbjw@dkma.dk)

Høringssvar og breve

Danske Bioanalytikere finder det positivt, at der er udarbejdet opdaterede vejledninger rettet mod fabrikanter af software og apps til brug i forbindelse med medicinsk udstyr og medicinsk udstyr til in vitro-diagnostik.

Danske Bioanalytikere bemærker at der i vejledningen til fabrikanter flere gange henvises til ”et bemyndiget organ”. Således henvises der til et bemyndiget organ til at certificere udstyr i punkt 3 (Klassificering af MDSW jf. MDR) og punkt 4 (Klassifikations- og gennemførelsesregler jf. IVDR). I punkt 8 (Overvejelser af ændringer til et MDSW) henvises der til at ændringer skal godkendes af det bemyndigede organ og i punkt 11 (Klassificerings eksempler) anføres det ”at klassificering af udstyr i klasse IIa eller derover bør ske i dialog mellem fabrikanten og det bemyndigede organ” samt at fabrikanten kan konsultere det bemyndigede organ.

På baggrund af vejledningen fremstår det imidlertid uvist, hvem der er ”det bemyndigede organ”: Det foreslås at der under punkt 11 (Klassificerings eksempler) gives eksempler på relevante bemyndigede organer.

Endvidere henledes opmærksomheden på en sproglig finurlighed i punkt 2.1, hvor det anføres at software køre forskellige styresystemer..Det foreslås at skrive, at ”software afvikles forskellige styresystemer....” for software kan ikke køre nogen steder.

Danske Bioanalytikere har ingen bemærkninger til vejledning om ansøgning om tilladelse til klinisk afprøvning af medicinsk udstyr, som også indgik i det udsendte høringsmateriale.

Venlig hilsen
Danske Bioanalytikere

Martina Jürs
Formand

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk