Forskerdrømme? Bioanalytikerstuderende får nyt talentprogram i diabetes

Nysgerrige bioanalytikerstuderende fra Københavns Professionshøjskole får med et nyt, supplerende uddannelsesprogram mulighed for at få specialiserede kompetencer inden for diabetes og forskning. Målet er, at de kan blive vigtige spillere i diagnostikken af borgere med den kroniske sygdom.

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Nyt talentprogram for bioanalytikerstuderende

Det nye talentprogrammet er på Københavns Professionshøjskole, mens de kliniske forskningsophold på 6. og 7. semester foregår på Steno Diabetes Center Copenhagen eller Baker Heart and Diabetes Institute i Melbourne. Foto: Lizette Kabré, SDCC.

Et nyt talentprogram skal tiltrække bioanalytikerstuderende og styrke deres viden inden for forskning og mulighed for at opnå større indsigt i patientforløb inden for diabetes.

Det supplerende uddannelsesprogram hedder Copenhagen Honours College Bioanalytiker – Diabetes. Det løber over to år, fra 4. til 7. semester, og har en ekstra arbejdsbelastning på 30 ECTS. Det er målrettet udvalgte studerende, der har tiden, motivationen og økonomien til at yde et ekstra stykke arbejde.

Højt specialiseret i Danmark eller Australien

Programmet hører hjemme på Københavns Professionshøjskole, mens de kliniske forskningsophold på 6. og 7. semester foregår på Steno Diabetes Center Copenhagen og/eller Baker Heart and Diabetes Institute i Melbourne i Australien.

”Det er fantastisk, at vi nu får det her tilbud til de studerende, som er båret af ildsjæle dels på Steno og dels på Baker i Australien. Det er en måde at sikre, at nogle af de studerende, der får specialiserede kompetencer inden for diabetes, bliver i faget, fordi vi har det her partnerskab,” siger lektor Minna Lladó fra Københavns Professionshøjskole.

Større synlighed, mere fyrtårn

Også på Steno Diabetes Center Copenhagen ser chefbioanalytiker, Evy Connie Ottesen, store perspektiver ved det nye talentprogram – både for professionen og patienterne.

”Vi skal sørge for, at vores fag hele tiden udvikler sig, og derfor giver det mening, at vi nu tager et nyt udgangspunkt, nemlig i diabetes, der er en enorm stor udfordring i vores sundhedsvæsen," siger hun og peger på, at forløbet også kan være med til at synliggøre bioanalytikeres arbejde.

”De studerende får pludselig nogle helt andre ansættelsesområder, end de har i dag. Og vi kan faktisk udbrede bioanalytikerfaget på den måde og blive mere synlige, end de skjulte bioanalytikere vi har ry for at være i dag,” forklarer hun.

Studerende skal ansøge på 3. semester ved at indsende en motiveret ansøgning, CV, klinikudtalelser, karakterer, samt relevante anbefalinger. Der bliver kun oprettet hold, hvis der er kompetente ansøgere.

Særligt benyttede sider på dbio.dk