dbio siger korte ærmer i kitlen

Det er dbio's holdning at hygiejnen indenfor sygehusområdet skal være i top. Dette indebærer også for bioanalytikerne en optimal håndhygiejne

Politikpapir

dbio anbefaler derfor kortærmede kitler til bioanalytikere.

Sygehushygiejne er ikke kun et spørgsmål om at beskytte patienterne mod infektioner. Det er også vigtigt at sikre personalet mod smitte, og på laboratorier er der desuden tale om at undgå, at prøvemateriale bliver kontamineret. Et øget antal sygehusinfektioner bl.a. med MRSA har øget kravene til sygehusansattes arbejdsbeklædning.

Sundhedsstyrelsen har i 2011 udgivet en vejledning om arbejdsdragt inden for sundheds- og plejesektoren. Heri opstilles tre generelle hygiejniske krav, der bør være opfyldt for alle ansatte, der har kontakt med patienter eller deres udskillelser, nemlig at de ansatte 1) har let adgang til at udføre korrekt håndhygiejne, 2) bærer tøj med korte ærmer, 3) har let adgang til at kunne bruge relevante personlige værnemidler.

God hygiejne kræver at man kan vaske og spritte hænder og håndled af helt op til albuebøjningen. Det indebærer korte ærmer i arbejdsdragten uanset om det er kitler, busseronner eller t-shirts.

Krav til hygiejnen er ufravigelige, når vi arbejder i sundhedsvæsenet, derfor er bl.a. fingerringe, armbåndsure, åbentstående kitler og utilstrækkelig håndvask bandlyst. Heller ikke bluser, sjælevarmere eller lignende med lange ærmer er acceptabelt i forbindelse med arbejdet som bioanalytiker.

dbio mener, at det er vigtigt at studerende af anden etnisk oprindelse tidligt i
uddannelsesforløbet bliver klare over konditionerne vedrørende påklædningen i laboratoriet. Derved kan vi måske undgå, at nogle på grund at fx deres overbevisning bliver nødt til at droppe ud af uddannelsen

Særligt benyttede sider på dbio.dk