Arbejdsmiljøprisen går til ingefærshots og køkkenmøder i Nykøbing Falster

Klinisk Biokemisk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus vinder årets arbejdsmiljøpris for at sætte fokus på hverdagstrivsel med små indslag henover hele året med alt fra god feedback på køkkenmøder til fokus på sundhed med udstræk og ingefærshots.

Prisvinder
Skrevet af
Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent
Vinder af arbejdsmiljøprisen_2023

Til at modtage arbejdsmiljøprisen på dbio's årskursus var Louise Sembach Hansen, Lene Bøgvad, Tine Frejlev, Michele Rasmussen og Gitte Lund Jensen.

I et felt blandt fem kvalificerede ansøgninger er det Klinisk Biokemisk Afdeling fra Nykøbing Falster Sygehus, der modtager dbio's arbejdsmiljøpris 2022. Med prisen følger 10.000 kr.

"Klinisk Biokemisk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus skal have dbio's arbejdsmiljøpris, fordi de med simple tiltag, viser hvordan man kan sætte fokus på trivsel henover tid," siger Katja Wienmann Bramm, der er næstformand i Danske Bioanalytikere.

Klinisk Biokemisk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus skal have dbio's arbejdsmiljøpris, fordi de med simple tiltag, viser hvordan man kan sætte fokus på trivsel henover tid
Katja Wienmann Bramm, næstformand i Danske Bioanalytikere

Godt arbejdsmiljø med slik og jokes

Med små indslag i hverdagen henover året og uden brug af mange ressourcer har afdelingen løftet stemningen og styrket det faglige fællesskab på afdelingen, fremgår det blandt af deres indstilling.

På Klinisk Biokemisk Afdeling har de udpeget en trio-trivselsgruppe, som har fundet på trivselstemaer til seks af årets 12 måneder.

I april var der fokus på taknemmelighed, i maj satte de fokus på relationer og i juni på sundhed med ingefærshots og udstræk alle hverdage. I oktober løfter de stemningen og dyrker humor med deres kollegaer. Helt konkret ved, at der bliver sat en pose slik og en joke på hver af de ansattes skabe.

I september havde de fokus på, hvordan man giver hinanden god feedback og i november er det anerkendelse af hinandens forskelligheder, der er på programmet.

I næste udgave af fagbladet er der en større reportage fra afdelingen.

Til at modtage arbejdsmiljøprisen på dbio's årskursus var Louise Sembach Hansen, Lene Bøgvad, Tine Frejlev, Michele Rasmussen og Gitte Lund Jensen.

Særligt benyttede sider på dbio.dk