17-02-2021

Mangel på bioanalytikere: dbio’s regionsformænd mødes med regionsrådsformændene

Manglen på bioanalytikere er akut og bliver kun større. "Hvad kan vi gøre?" Det spørgsmål har dbio´s regionsformænd invitereret deres respektive regionsrådsformænd til at drøfte på et møde i hver region.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Af Bjarke Kirkemann, politisk konsulent
ledige-bioanalytikere-2021.jpgLedighedsprocent for bioanalytikere 2019-2020. Illustration: dbio

Der mangler bioanalytikere i Danmark. Det vil dbio´s regionsformænd vil gøre de regionspolitiske spidser klart. dbio’s regionsformænd har derfor inviteret deres respektive regionsformænd til et møde.

Og det ikke kun er pga. Covid-19, at bioanalytikere har travlt og er efterspurgte. En fremskrivning viser, at manglen på bioanalytikere kun bliver større i fremtiden, hvor op mod en tredjedel af professionen forventes at være gået på pension i 2030. 

Et andet vigtigt budskab fra dbio’s regionsformænd er, at mange af de klinisk biokemiske afdelinger allerede i dag er så pressede, at situationen ikke længere er holdbar. Der skal gøres noget, og det skal ske hurtigst muligt.

Allerede fire møder i kalenderen 

Reaktionerne på dbios invitationer tyder på, at regionernes formænd anerkender behovet for at få drøftet udfordringer og muligheder. Allerede inden årsskiftet havde Merete Kjeldgaard, formand i dbio-Nordjylland møde med regionrådsformand Ulla Astman. 

Sophie Hæstorp Andersen, formand i Region Hovedstaden, Stephanie Lose, formand i Region Syddanmark og Heino Knudsen, der er formand i Region Sjælland har alle takket ja til invitationerne, og møderne er kommet i kalenderen. 

Anders Kühnau, formand i Region Midtjylland, har ikke meldt tilbage endnu. 

Danske Bioanalytikere håber, at alle møder med regionsrådsformændene, når at blive afholdt i god tid, inden dbio mødes med Danske Regioner til en mere overordnet drøftelse den 22. april.
LinkedIn Email Twitter