08-04-2020

Husk at anmelde COVID-19 som en arbejdsskade

Er du blevet smittet med Covid-19 på dit arbejde, skal sygdommen anmeldes som en arbejdsskade. Kontakt din arbejdsgiver eller din læge og få sygdommen anmeldt hurtigst muligt.

 Af Helene Højgaard, juridisk konsulent

corona arbejdsskade billede.jpg

 

Bliver du smittet med covid-19, kan covid-19 godt være en arbejdsskade efter en konkret vurdering. dbio opfordrer til at anmelde for en sikkerheds skyld. Foto: dbio.

 

Hvis du arbejder med COVID-19 patienter og bliver smittet med Corona, kan smitten efter en konkret vurdering være en arbejdsskade. Derfor er det vigtigt, at du anmelder sygdommen til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Du kan anmelde arbejdsskaden gennem din arbejdsgiver eller din praktiserende læge.
 
Som reglerne er nu, skal du kunne sandsynliggøre, at du har været udsat for en konkret smitte på dit arbejde, eller at du er udsat for en særlig risiko med dit arbejde, for at COVID-19 kan anerkendes som en arbejdsskade. Sundhedspersonale er i særlig risiko for smitte, og det er vigtigt, at sygdommen anmeldes.
 

Anmeld for en sikkerheds skyld

Det er et krav, at du har fået konstateret COVID-19. Det er ikke nok, at du mistænker at være smittet:
 
”Lige nu er der mange ting, vi ikke ved om COVID-19. Vi ved ikke, om smitten kan give varige mén på langt sigt, eller om der kan være risiko for fosterskader hos gravide. Derfor anbefaler dbio alle smittede at anmelde sygdommen som en arbejdsskade. For en sikkerheds skyld” siger Katja Wienmann Bramm, næstformand i Danske Bioanalytikere.
 

Hvis du har spørgsmål om at anmelde en arbejdsskade, eller ønsker du dbios råd eller vejledning, kan du kontakte dbios arbejdsskadekonsulent, Helene Højgaard på hho@dbio.dk. Du kan også læse mere om, hvordan du anmelder en arbejdsskade på Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings hjemmeside.

 

LinkedIn Email Twitter