En-to-tre semesterstart for kommende bioanalytikere

I januar/februar begynder et nyt kuld af bioanalytikerstuderende på professionshøjskoler landet over. Men hvordan forbereder man sig bedst? Sådan spørger en kommende studerende på Facebook, vi har her samlet en række gode råd.

Nyhed
studieliv-i-via-studerende-paa-via-laereruddannelsen-i-aarhus
Inden studiestart er det en god ide at få købt et par gode sko, en kittel med korte ærmer og en masse bøger. Gode råd fra kommende kollegaer til nye studerende. Foto: VIA University

Af Niels C. Jensen, journalist

Nye studerende starter snart på bioanalytikeruddannelsen. De starter på en uddannelse med en ny studieordning, semestre, hvor fag er skiftet ud med temaer. Og inden studiestart melder sig en masse spørgsmål blandt andet om, hvordan man er bedst forberedt inden studiestart.

Her får du de bedste råd fra kommende kollegaer og tidligere bioanalytikerstuderende.

  • Køb nogle gode sko til klinisk uddannelse (praktik). Mange bruger sandaler, løbesko eller lignende. Det vigtigste er, at det er sko, du kan have på i mange timer. Den første periode i klinisk uddannelse (praktik) er i løbet af første semester.
  • Forbered dig på og læs eventuelt op på kemi, biologi og matematik, som fylder relativt meget på bioanalytikeruddannelsen.
  • Få fat i en kittel med korte ærmer. Nogle skoler og arbejdspladser tilbyder udlån, men ikke alle.
  • Indkøb til skoletasken: skriveredskaber, notesbog, lommeregner.
  • Køb bøgerne på pensumlisten til 1. semester. Som medlem af Danske Bioanalytikere får du rabat og fri fragt hos Saxo.com, som måske også har din pensumliste.
  • Hvis du allerede har fået adgang, så tag et kig på skolens intranet, hvor der kan være nyttig information om studiestart, første dag, introtur mv.

Start på skolens hjemmeside

Vil du vide lidt mere om dit kommende studie og fag, er et godt sted at starte selvfølgelig www.dbio.dk/stud, hvor du kan melde dig ind i fagforeningen, som giver dig en masse fordele som studerende.

Blandt andet bioanalytikernes fagblad i postkassen 11 gange årligt, fri fragt hos Saxo.com, hjælp til studiejob, mulighed for at søge legater og deltage i forskellige arrangementer. Kontingentet for studerende er 126 kr. i kvartalet.

Derudover kan du med fordel også tage et kig på skolens hjemmeside. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk