15-11-2017

Boris om 100 års livet: ”Det bliver sjovere”

Vi har mange muligheder og det bliver sjovere. Boris Hoyer Mathiasen er uddannet som bioanalytiker i 2010. Han er 35 år gammel. Har tidligere arbejdet som bl.a. jord- og betonarbejder.

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

web_boris.jpg

At teknologi skulle overflødiggøre bioanalytikerne, ser Boris Hoyer Mathiasen som nonsens. Foto: Nils Lund Pedersen

 

Jobbet som jord og betonarbejder fik jeg ondt i ryggen af, så det kunne jeg i hvertfald  ikke holde ud, til jeg  blev 75. Så  jeg  sadle- de om og tog bioanalytikeruddannelsen i Århus,” fortæller han.


Siden sin uddannelse som bioanalytiker har han arbejdet som teknologiansvarlig bioanalytiker og medicoteknisk rådgiver. Nu er han tilbage som afdelingsbioanalytiker ved Nuklearmedicinsk Afdeling, Vejle Sygehus.


”Hvis jeg skal arbejde, til jeg er 75, kan jeg stoppe, når min datter er 50. Det er da skørt at tænke på. Jeg kan  godt se mig  selv arbejde de næste 35 år, men det er meget svært at sige med hvad. For det går rigtigt, rigtigt stærkt. Hvor er biokemi om 10 år?  Det tør jeg slet ikke gætte på,” siger han.

 

Nonsens at teknologi overflødiggør bioanalytikere

Han forudser et mere flydende arbejdsmarked og er optimistisk på bioanalytikernes vegne.


”Vi har en god generalistuddannelse, og som bioanalytiker kan vi få så mange forskellige job. Vi kan fungere som bindeled og agere bredt inden for sundhed, fx som konsulenter i it. I mit  tidligere job som teknologiansvarlig bioanalytiker har de fx nu  ansat en it-medarbejder!” siger han.


At teknologien skulle overflødiggøre bioanalytikerne, ser han som nonsens.


”Når noget fagligt forsvinder, kommer der noget nyt. Hvad ved jeg  ikke, men jeg ved én ting og det er, at det bliver meget mere spændende,” forudsiger Boris Hoyer Mathiasen.

Relaterede sider

 

 100 års livet

 

100aarUdklip.PNG

  • Vi kommer til at skulle arbejde længere, være i stand til at skifte spor og i øvrigt vænne os til konstante omstillinger.
  • Det er tre af de centrale konklusioner i bogen ”The 100 year life – Living and Working in an Age of Longevity”
  • Bogen er skrevet af to britiske økonomer Lynda Gratton og Andrew Scott.
LinkedIn Email Twitter