"Mit nuværende job er en god kombination af det kliniske og tekniske"

Karriere kan se ud på mange måder, og der er mange veje i faget. I serien ”Min vej i faget” beskriver bioanalytikere og laboranter deres vej til det job, de har i dag. Denne gang med Martin Aar Haugdal fra afdeling for hjertesygdomme på Gentofte Hospital.

Min vej i faget
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Martin Aar Haugdal

Hvad er dit nuværende job?

Jeg er pacemaker-/ablationstekniker på Afdeling for Hjertesygdomme på Gentofte Hospital. Ansat som bioanalytiker.

Hvordan er du kommet til dit nuværende job?

Efter min kandidatuddannelse i molekylær medicin kiggede jeg efter relevante job inden for forskning og molekylærmedicin, men kunne ikke finde noget. På det tidspunkt var det et ret nyt speciale. Men så så jeg tilfældigvis en jobannonce fra Afdeling for Hjertesygdomme (tidl. Hjertemedicinsk Afdeling) og fandt jobbeskrivelsen meget interessant, så jeg valgte at søge jobbet.

Hvordan var din vej derhen?

Jeg læste til bioingeniør i Norge, men fandt ud af, at selve bioingeniørjobbet på et laboratorium ikke fangede mig. Jeg valgte alligevel at fuldføre uddannelsen, så jeg kunne læse videre til en kandidat i molekylærmedicin. Under kandidatuddannelsen flyttede jeg til København, og selve specialet lavede jeg på Panum Instituttet.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Efter 13 år er jeg stadigvæk meget glad for mit arbejde og forsøger hele tiden at udvikle mig og blive bedre i specialet.

Hvilket job drømte du om, da du gik på bioanalytikeruddannelsen?

Jeg havde nok ikke et specifikt job i tankerne, men drømte mest om at finde et job, hvor man kunne kombinere den tekniske og medicinske viden, man får på studiet.

Hvad tænker du om den drøm i dag?

Jeg føler, at jeg har truffet et ret godt valg, da mit nuværende job er en god kombination af det kliniske og tekniske. Og så sidder jeg med meget ansvar selv, hvilket gør arbejdsdagen særdeles meningsfuld.

Min vej i faget

En serie, hvor bioanalytikere og laboranter beskriver deres vej til det sted i deres karriere, de er nået til.

Vil du fortælle om din vej i faget? Kontakt redaktionen, Anne Sophie Flach, asf@dbio.dk, 31 79 82 32.

...