27-10-2017

Bioanalytikeres hjælp til Ukraine fylder halvanden tætpakket lastbil

Husker du billederne af de nedslidte sengestuer? Eller den fortvivlende mangel på centrifuger i laboratoriet på samme hospital i Ukraine? Marianne Kristiansen mener, at en artikel i fagbladet har fået bioanalytikere over hele landet til at hjælpe.

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

11412143_1452165491744259_7682286313359040962_n.jpg
Marianne Kristiansen har modtaget, hvad der svarer til halvanden lastbil, eller ca. 120-130 m2 tætpakket hospitalsudstyr, som er blevet sendt af sted gennem Global Medical Aid. Organisationen samarbejder med Beredskabsforbundet, hvor Marianne Kristiansen er leder.


Blodprøvetagningsvogne, senge, handsker, varmeskabe, mikroskoper, pipetter, rollatorer og meget, meget andet er alt sammen på lastbiler blevet kørt af sted til nødlidende hospitaler.


Primært Ukraine, men også Makedonien, Syrien og Burkina Faso har fået glæde af udstyret. Sidste år skrev Marianne, at hendes mission var at kunne sende to centrifuger af sted. Det mål er for længst nået.


"Det er fantastisk"

”Mængden af udstyr har overrasket mig. Jeg var nok klar over, at der lå noget rundtomkring, men at der var så meget – ja, det overraskede mig. Det er fantastisk,” siger Marianne Kristiansen.

 

Lægehusene har især doneret centrifuger.

”Mange steder er der etableret ordninger, hvor blodprøverne bliver hentet og kørt til laboratoriet. De praktiserende læger centrifugerer ikke længere prøverne selv, og så er centrifugerne i overskud,” forklarer Marianne Kristiansen.

 

 

 Vil du hjælpe?

 
 • ​Marianne Kristiansen er
  bioanalytiker på Klinisk Biokemisk Afdeling i Nykøbing F.
 • Hun modtager stadig meget gerne funktionsdygtigt udstyr.
 • Kontakt hende på
  maubkr@yahoo.com/
  makri@regionsjaelland.dk
  eller tlf. 28 76 50 81.
LinkedIn Email Twitter