Vinderen af dbio's arbejdsmiljøpris er Rigets patologiafdeling

Afdeling for Patologi på Rigshospitalet vinder årets arbejdsmiljøpris for deres nye ide: Trivsels-Tænke-Tank, der skaber arbejdslyst og trivsel i afdelingen.

Nyhed
Skrevet af
Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent
Vinderne af dbio's arbejdsmiljøpris 2022

Arbejdsmiljøprisen blev uddelt på Årskursus 2022 for arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter i Danske Bioanalytikere. Foto: Hung Tien Vu

I et felt blandt ni kvalificerede ansøgninger er det Afdeling for Patologi på Rigshospitalet, der vinder dbio's arbejdsmiljøpris. Med prisen følger 10.000 kr.

"Afdeling for Patologi på Rigshospitalet skal have dbio's arbejdsmiljøpris, fordi de understreger med deres indsatser, hvor vigtig medarbejderinvolvering er, hvis man virkelig vil lykkes," siger Katja Wienmann Bramm, der er næstformand i dbio.

 

Afdeling for Patologi på Rigshospitalet skal have dbio's arbejdsmiljøpris, fordi de understreger med deres indsatser, hvor vigtig medarbejderinvolvering er, hvis man virkelig vil lykkes.
Katja Wienmann Bramm, næstformand i dbio

Hvad er trivsels-tænke-tank 3T?

Den sidste tirsdag i hver måned samles bioanalytikere og laboranter på tværs af teams, og sætter fokus på trivsel. Møderne faciliteres af arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter og varer 1½ time.

Ideen er, at hver medarbejder tager en solskinshistorie med fra sin hverdag på afdelingen, herunder drøftes hvilke kompetencer, der var i spil. Sammen skal de prioritere to nye trivselsideer, der både er realistiske og ambitiøse, som de efterfølgende kan præsentere for ledelsen. Ledelsen skal forholde sig til ideerne, og give svar inden for to dage på, hvordan ideerne kan blive til virkelighed. 

Konceptet kalder de Trivsels-Tænke-Tank eller 3T.

Ideer bliver til konkrete handlinger

Trivlsels-tænke-tanken 3T styrker både det sociale på arbejdspladsen og løfter den faglige kvalitet. Ideer bliver til konkrete handlinger. For eksempel er ideen om systematiske fremlæggelser af diagnostiske cases for hele laboratoriet et resultat af 3T. Der var behov for en bredere forståelse for analysernes bidrag til diagnoser. 

På Afdeling for Patologi på Rigshospitalet arbejder de i højt specialiserede teams. Medarbejderne har ytret ønske om at kende mere til, hvad de andre teams arbejder med. Ideen om jobswops opstod på et Trivsels-Tænke-Tank møde, og de ansatte kan nu glæde sig til at ideen realiseres i 2023.

I næste udgave af fagbladet er der en større reportage fra Trivsels-Tænke-Tank 3T.

Til at modtage arbejdsmiljøprisen på dbio's årskursus var Mona Ali, Mohamed Al-Hadad og Camilla Lentz, der alle er arbejdsmiljørepræsentanter og fra ledelsen var Majbritt Wagner-Eckert, Sanni Pedersen og Mette Koefoed.

Særligt benyttede sider på dbio.dk