Studiejobber i sædbank: "Jeg elsker at være på arbejde"

Studiejob giver jackpot både undervejs og senere i karrieren, har Katrine Urskov Sterndorff Andersen erfaret. Hun havde studiejob i sædbanken SellmerDiers i Aarhus.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør
Kathrine Urskov

"Her vil jeg gerne være i rigtig mange år,” konstaterer bioanalytiker Katrine Urskov Sterndorff Andersen.

”Her” er Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, som er et drømmejob for den unge bioanalytiker, der blev færdiguddannet i 2019. Katrine Urskov Sterndorff Andersen mener selv, at hendes studiejob i en sædbank og et efterfølgende 10-måneders vikariat i cytologien i Patologisk Afdeling var afgørende for, at hun kunne lande så attraktivt et job så hurtigt.

“Stillingen i cytologien fik jeg, fordi jeg havde erfaring fra at mikroskopere i sædbanken, og da jeg søgte Klinisk Genetisk Afdeling, kunne jeg så også skrive laboratorieerfaring i cytologien på mit CV,” fortæller hun.

Godt studiejob

Der er mange veje til at finde et godt studiejob . A-kassen DSA har samlet nogle ideer til, hvordan du kan gribe jagten på studiejobbet an.

...

Selvstændigt sædarbejde

Jobbet i sædbanken, SellmerDiers i Aarhus, fandt Katrine Urskov Sterndorff Andersen på Studienet. De skulle bruge to. Hun blev nummer tre, men da en sprang fra, fik hun chancen.

“Jeg tror, at min erfaring fra en restaurant som fungerende daglig leder spillede ind. Det viste, at jeg evnede at arbejde selvstændigt.”

Og selvstændighed var da også noget, hun i den grad fik brug for i sædbanken. Hendes opgaver var at oprense sæd, undersøge sædkvalitet og tage blodprøver på donorerne til de jævnlige kontroller for fx hiv, cystisk fibrose mv.

Hun startede, da hun var på tredje semester, og arbejdede i to år i 8-10 timer om ugen plus i ferierne. I den nystartede klinik blev hun også ansigtet udadtil.

Gjorde det rart at være donor

“Når donorerne kom, var det mig, de mødte, og fordi jeg lavede så meget forskelligt, endte jeg med at være den, der havde fingeren på pulsen. Jeg var også den, der kom med ud til arrangementer som fx Priden i København,” fortæller Katrine Urskov Sterndorff Andersen.

Hun brugte meget tid på at snakke med donorerne.

“Jeg elskede donorerne. Normalt er patienter ikke særligt glade, men donorerne kommer af egen fri vilje. De er glade, og hvis de synes, at det er behageligt at være der, så kommer de snart igen. Når de kommer og donerer, skal det være 48 timer efter seneste sædafgang, så de skal jo aktivt vælge at komme hos os i stedet for at være sammen med deres kæreste,” forklarer hun.

Læs også:

Særligt benyttede sider på dbio.dk