Studenterkorps i Aabenraa hjælper med blodprøvetagningen

“Vi får kvalificeret hjælp, bliver holdt fagligt til ilden og kan hjælpe de unge på vej,” siger afdelingsbioanalytiker Tina Jessen om erfaringerne med deres studenterkorps i Aabenraa.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør
Søgehus Sønderjylland Aabenraa

På Sygehus Sønderjylland i Aabenraa har de et studenterkorps på mindst syv, som hjælper med blodprøvetagning, og begge parter har stor glæde af ordningen. Privatfotos

Når bioanalytikerne i Aabenraa drager ud på morgenrunden i weekender og på helligdage, er der hver dag to-tre studerende blandt dem. De er ansat som timelønnede til at hjælpe med blodprøvetagningen.

“Så mange har vi brug for for at få det hele til at løbe rundt,” forklarer afdelingsbioanalytiker Tina Jessen i Blodprøver, Biokemi og Immunologi, Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

Da ordningen startede for fem år siden, kunne de nøjes med tre studerende. I dag har de konstant et korps på mindst syv, og begge parter har stor glæde af ordningen.

Selv ansvarlige for at dække vagter

I starten var det de studerende, afdelingen havde i praktik, som fik tilbuddet. I dag slås studiejobbene også op på regionens jobnet. I øjeblikket er der således også to sygeplejestuderende med i korpset, som er delvist selvstyrende.

“De bytter internt i gruppen og dækker ind for hinanden ved sygdom. De er meget ansvarlige, og det fungerer så fint,” siger Tina Jessen.

De studerende får en grundig oplæring, fortæller hun:

“De går sammen med en underviser i nogle hverdage. Derefter tager de fem dage i ambulatoriet under supervision efterfulgt af nogle dage på vores akutte prøvetagningsfunktioner, så de også lærer at finde rundt i huset, og så er de klar til at gå selv.”

Godt studiejob

Der er mange veje til at finde et godt studiejob . A-kassen DSA har samlet nogle ideer til, hvordan du kan gribe jagten på studiejobbet an.

...

Er gode ambassadører

I en tid, hvor der er rift om bioanalytikerne, får en afdelings ry større betydning.

“Mange fra vores studenterkorps søger job hos os bagefter, og andre hører om, at de er glade for at være her. Man skal ikke underkende den snak, der går blandt de studerende om arbejdspladserne. Vi har ikke haft nogen endnu, som vi ikke gerne vil have, når de er færdige, og vi siger altid til dem: ’Tænk lige på os, når du søger job,’” fortæller Tina Jessen.

Når hun ansætter nye i afdelingen, er det til ansøgernes fordel, hvis de har erfaring med at tage blodprøver.

“Det viser, at de er vant til at begå sig på et sygehus, og at de har testet, at de kan lide at have med patienter at gøre og kan håndtere korttidskontakten,” siger afdelingsbioanalytikeren.

Giver energi til afdelingen

Tina Jessen fremhæver også, at de studerende giver afdelingen et særligt tvist.

“De stiller gode spørgsmål. Vi bliver udfordret fagligt på den gode måde, og det giver energi i personalet, når vi er alle aldersgrupper. Det er rart at have unge i afdelingen. Jeg synes, at det er vigtigt at hjælpe dem i gang, og jeg tilbyder altid at være reference for dem, når de skal søge job,” siger Tina Jessen.

Særligt benyttede sider på dbio.dk