Op og stå! Arbejdsmiljøprisen 2021 går til Patologi på Herlev og Gentofte Hospital

Afdeling for Patologi på Herlev og Gentofte Hospital vinder årets arbejdsmiljøpris for at sætte fokus på ergonomi og træning med elastikker i arbejdstiden.

Kongres
Skrevet af
Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent
Arbejdsmiljøprisen Siham og Katja

Siham Berrhili, arbejdsmiljørepræsentant på Afdeling for Patologi på Herlev og Gentofte Hospital, fik overrakt arbejdsmiljøprisen af Katja Wienmann Bramm, næstformand i Danske Bioanalytikere. Foto: Niels Åge Skovbo

I et felt blandt otte kvalificerede ansøgere er det Afdeling for Patologi på Herlev og Gentofte Hospital, der kan kalde sig vindere af dbio’s arbejdsmiljøpris 2021. Med prisen følger 10.000 kr.

Vinderen af dbio’s arbejdsmiljøpris har gjort en ekstra indsats for at sætte fokus på ergonomi, sundhed og trivsel. På afdelingen er der for eksempel træning i arbejdstiden to gange om ugen i 10 minutter med frivillige kollegaer, der er blevet uddannet til træningsinstruktører.

Vi bliver belastet i vores arbejdsopgaver, derfor ville jeg gøre en forskel, hvor jeg kunne forebygge mine gener. Det motiverer mig, at folk er med til min træning.
Shagufta Amin, bioanalytiker og frivillig træningsinstruktør

”Vi bliver belastet i vores arbejdsopgaver, derfor ville jeg gøre en forskel, hvor jeg kunne forebygge mine gener. Det motiverer mig, at folk er med til min træning. Til at starte med havde jeg en præsentationsangst, som hurtigt forsvandt. Det er vigtigt med øvelser, som er gode og effektive, og dem har vi fået hjælp til fra arbejdsmiljøenheden og fysioterapeut Anne Jacobsen,” siger Shagufta Amin, der er bioanalytiker og frivillig træningsinstruktør på Afdeling for Patologi.

Mere end hver tredje bioanalytiker oplever gener 

Der er god grund til at sætte fokus på kroppen. Undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at hver tredje dansker har smerter hver uge eller hver dag. Det tal er lidt højere for bioanalytikere og laboranter.

Det fremgår af prisvinderens ansøgning til arbejdsmiljøprisen, at der er opstået et fællesskab på afdelingen med bedre humør og øget arbejdsglæde. Kolleger på tværs af faggrupper motiverer hinanden til at deltage i elastiktræningen og er opmærksomme på deres egen og hinandens arbejdsstillinger. Og flere medarbejdere melder tilbage, at de nu har fået øget fokus på sundhed, ikke kun på arbejdet, men også i det private.

På Afdeling for Patologi på Herlev og Gentofte Hospital er de blevet vejledt til gode arbejdsstillinger ved mikroskopering af hospitalets fysioterapeut, Anne Jacobsen, som blandt andet har fokuseret på vigtigheden af, at man kommer op og stå op flere gange i løbet af arbejdsdagen.

Op og stå!

Ergonomi
Illustration: Ansøgning til dbio's arbejdsmiljøpris fra Patologi, Herlev og Gentofte Hospital.

Særligt benyttede sider på dbio.dk