Nyt TV-program: Drømmejobbet som bioanalytiker

Bioanalytikerstuderende Jannik Johansen er med i et afsnit af TV-serien ’Drømmejobbet,’ som vises på TV Øst 24. marts. Serien følger unge i forskellige fag, heriblandt bioanalytiker-jobbet.

Nyhed

Af Kirsten Gregers Jørgensen, journalist

Framegrab Jannik Johansen_2015-03-05_131307
Her er Jannik Johansen ved at tage blodprøve på en patient på sit praktiksted, Klinisk Biokemisk Afdeling, Næstved Sygehus. Billedet er fra TV-serien ’Drømmejobbet,’ som følger den 22-årige bioanalytikerstuderende. Foto: TV Øst.

Nu kan bioanalytikerne bryste sig af at være med i en TV-serie. I et afsnit af serien ’Drømmejobbet’ på TV Øst følger man 22-årige bioanalytikerstuderende Jannik Johansen, der læser på University College Sjælland (UCSJ), Næstved.

”Jeg sagde ja til at være med, fordi jeg gerne ville have bioanalytikeruddannelsen bredere ud i Danmark. Der er stort set ingen, der ved, hvad en bioanalytiker laver. Mange kalder os stadig laboranter,” fortæller Jannik Johansen.

’Drømmejobbet’ følger en række unge studerende, som brænder for deres fag. Udover bioanalytikerfaget er der også lavet serier om blandt andet en klejnsmed og konditor.

Sjov og presset tv-debut

Indslaget om Jannik Johansen varer 30 minutter og viser ham på både skolen og praktikstedet, Klinisk Biokemisk Afdeling, Næstved Sygehus.

Om sin TV-debut siger han:
”Det var sjovt at prøve. Men det var også lidt et pres at have nogle med rundt, for jeg tænkte over at gøre alting korrekt. Jeg skulle jo være sikker på, at jeg ikke lavede en alt for stor bommert,” griner Jannik Johansen og fortsætter:

”Men jeg synes, at vi fik fremvist de kvaliteter, en bioanalytiker har, og fortalt om uddannelsen.”

Foruden Jannik optræder også en underviser, uddannede bioanalytikere samt andre studerende, som fortæller om de forskellige specialer.

Se tv-indslaget med Jannik online

Afsnittet om Jannik Johansen vises tirsdag 24. marts kl. 19.55 på TV Øst. Men du kan allerede se afsnittet på TV Østs hjemmeside fra d. 23. marts.

Læs mere om Jannik Johansen i Fagbladet 4/2015, som snart er på gaden.

EN AKTIV STUDERENDE

Jannik Johansen er involveret i mange aktiviteter omkring sit studie, bl.a.:

  • Studentervejleder og laver PR-arrangementer for uddannelsen, fx brobygning til gymnasier og 10. klasser
  • Hjælpeunderviser i laboratoriet for andre studerende
  • Laboratorieassistent – holder udstyr ved lige og bestiller nyt hjem
  • Involveret i skolens akkreditering
  • Medlem af uddannelsesudvalget, bioanalytikeruddannelsen, UCSJ
  • Medlem af Studerendes Udvalg i dbio.
Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk