“Mine studiejob har givet mig værdifuldt netværk”

Sana Khilji har to forskellige studiejob og er stolt af, hvor god hun er blevet til at tage blodprøver. “Jeg var bange for, at det ville blive en kamp at få job som færdiguddannet, så jeg valgte at få to studiejob," siger hun.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør
Sana Khilji

Sana Khilji har studiejob på både ambulatoriet på Regionshospitalet Randers og Aarhus Universitetshospital.

"Der kom en dreng på samme alder som min søn. Han var virkelig nervøs for at få taget blodprøve og ville slet ikke. Jeg kunne se mit eget barn i ham og forsøgte at gøre ham rolig. Jeg sagde: ’Du er virkelig sej, og jeg skal nok være forsigtig.’ Jeg rettede også på stolen, så han kunne ligge lidt ned. Det hjalp, og han klarede det fint.”

Det er situationer som disse, der gør Sana Khilji stolt, og som er et direkte resultat af hendes studiejob som prøvetager.

“Jeg er blevet virkelig, virkelig god til at stikke. I starten havde jeg meget behov for hjælp. Nu kan jeg stikke alle patienter,” konstaterer hun.

Første kontakt fik hun via en censor fra en klinisk biokemisk afdeling til en eksamen.

Har studiejob på to sygehuse

“Eksamen gik rigtig godt, og censor var så glad, så bagefter tænkte jeg, at jeg ville skrive til hende og høre, om jeg kunne få noget arbejde, som kunne give mig erfaring,” fortæller Sana Khilji.

Henvendelsen gav bonus, og Sana Khilji har siden starten på 4. semester været ansat som timelønnet laborant to til fire gange om måneden i ambulatoriet på Regionshospitalet Randers. Hun er også weekendvagt på Aarhus Universitetshospital i morgenrunden hver tredje weekend. Det job fandt hun via Studienet.

“Der er stor forskel på de to job. I Randers arbejder jeg meget selvstændigt, de stoler meget på mig, og jeg er en del af personalegruppen. I Århus indgår jeg i studenterteamet. Jeg kommer kun hver tredje weekend og er mere anonym. Til gengæld er der flere forskellige jobmuligheder på et stort sygehus,” fortæller hun.

Er et strategisk valg

Og netop muligheden for ansættelse som færdiguddannet har været vigtig for Sana Khilji, som er 36 år og mor til to.

“Jeg var bange for, at det ville blive en kamp at få job som færdiguddannet, så jeg valgte at få to studiejob. Det har givet mig et rigtig godt netværk. Og så har jeg lært at tage blodprøver!”

I sit job som prøvetager har hun også kunnet drage direkte nytte af det, hun lærte på uddannelsen.

“Når vi på semester 4 har rigtig meget om kommunikation, kan jeg umiddelbart bruge det i mit arbejde, bl.a. i forhold til hvordan jeg kommunikerer med patienterne, hvordan jeg tolker kropssprog mv.,” fortæller hun.

Sana Khilji bliver færdig på bioanalytikeruddannelsen i januar 2023. Planen er p.t., at hun vil læse videre. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk