KMA i Vejle cykler til arbejde: "Det er forår og fuglene synger"

Cyklistforbundets forårskampagne, Vi cykler til arbejder, kører i hele maj, og spreder cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark. Flere bioanalytikerarbejdspladser er tilmeldt.

Klima
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redakør og journalist
Charlotte og Mette_vejle

"Det at cykle til arbejde er forår, fuglene synger, det er lyst om morgenen," siger Charlotte Bech Vejrup, der er holdkaptajn i Vejle og hendes kollega Mette Skov Laursen.

Der er allerede flere bioanalytikerarbejdspladser tilmeldt årets Vi cykler til arbejde-kampagne. For eksempel deltager Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Vejle Sygehus og fra Rigshospitalet Glostrup deltager Klinisk biokemisk afdeling.

Og der er mange gode grunde til cykle til arbejde, fortæller Charlotte Bech Vejrup, der er holdkaptajn i Vejle og hendes kollega Mette Skov Laursen.

En grøn ide
Artikelserie med konkrete ideer og tiltag til, hvordan bioanalytikere og laboranter kan være med til at gøre verden lidt mere grøn eller i hvert fald lidt mindre sort. Skriv til journalist Niels C. Jensen, ncj@dbio. dk, hvis du har en grøn ide. De allerbedste ideer er konkrete lavpraktiske tiltag, som andre kan lære af og bruge på deres egen arbejdsplads.

"Vi har altid deltaget i Vi cykler til arbejde her på afdelingen, i al fald de sidste 12 år. Vi finder, at det er godt for både den fysiske og psykiske sundhed, samtidig giver det også noget til fællesskabet at være sammen om det med sine kollegaer. At kunne følge med i hinandens fremskridt, samt at kunne "få en pokal" på vcta.dk er altid fedt," siger de og fortsætter:

"Os, der altid deltager, forsøger desuden at få nye kollegaer med hvert år. Man bliver altid i godt humør af det; "det er forår, fuglene synger, det er lyst om morgenen." 

Til daglig er Mette Skov Laursen arbejdsmiljørepræsentant og Charlotte Bech Vejrup er kvalitets- og fagansvarlig bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Vejle Sygehus.

Vind elcykler til alle

”Vi cykler til arbejde” er den årlige kampagne fra Cyklistforbundet, der skal få folk til at droppe bilen til arbejdet og i stedet hoppe på jernhesten. Kampagnen kører fra 1.-31. maj.

Man deltager på hold à 2-16 kollegaer. Det gælder om at cykle flest mulige dage. Hver dag på cyklen giver point i lodtrækningen om præmier til hele holdet. Hovedpræmien i år er Gazelle elcykler til alle på det vindende hold.

Sådan cykler du med

Man tilmelder sig i hold à 2-16 deltagere.

Læs mere og tilmeld jer på vcta.dk. Tilmeldingen er åben mellem 1. marts og 28. april 

Vi cykler til arbejde

Særligt benyttede sider på dbio.dk