Danske Regioner: Nu må du selv bestemme om du kun vil skilte med dit fornavn

Medarbejdere kan opleve det som utrygt, hvis patienter og borgere, der f.eks. opfører sig truende, kan se de ansattes fulde navne på navneskiltene. Derfor vil Danske Regioner nu give den enkelte medarbejder ret til selv at afgøre, om man vil bære navneskilt med fulde navn eller kun med dele af navnet f.eks. fornavn.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
Navneskilt uden navn

Den enkelte medarbejder på sygehusene får nu ret til at beslutte, om man vil have sit fulde navn på kitlen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

"Vores medarbejdere skal føle sig trygge på arbejdspladsen. Det er vigtigt at slå fast," siger siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, og fortsætter:

"Derfor vil vi nu give den enkelte medarbejder ret til selv at afgøre, om man vil bære navneskilt med det fulde navn eller kun med dele af navnet f.eks. fornavnet."

Initiativet vil gælde alle regionale medarbejdere på sundheds- og socialområdet. Det sker ifølge Danske Regioner for at mindske risikoen for, at medarbejderne via de fulde navn kan spores og opsøges udenfor arbejdstid.

Danske Regioner skriver i en mail til dbio.dk, at tiltaget nu skal implementeres i hver af de fem regioner.

Ét blandt flere initiativer 

Danske Regioner skriver videre, at man i alle regioner har arbejdet med, hvordan man på enten afdelingsniveau eller hospitalsniveau håndterer navneskiltene, som kan være en nem måde for f.eks. patienter at få oplyst det fulde navn på en medarbejder.

"Det nye er, at vi vil give den enkelte medarbejder en ret til selv at beslutte det, så det ikke behøver være ens for alle medarbejdere i hele afdelingen," siger Anders Kühnau.

Danske Regioner arbejder også på andre tiltag på området. Der er tidligere vedtaget at udvikle en teknisk løsning, så medarbejderes navne i journaler kan pseudonymiseres, hvis medarbejdere føler sig truede. I disse tilfælde vil medarbejdernes navne ikke fremgå af de journaloplysninger, der vises til borgere. 

Læs også:

Høringssvar og breve

 

Særligt benyttede sider på dbio.dk