Danske Bioanalytikere aflyser ikke alle møder og kurser

Corona-virus breder sig i Europa og herhjemme, derfor henstiller myndighederne til, at arrangementer med over 1000 personer udskydes eller aflyses. Ved arrangementer med færre deltagere skal man vurdere i forhold til smitterisiko.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

sundhedsstyrelsen1
De næste par uger bør man undgå håndtryk, kindkys og kram for at hindre spredning af coronavirus COVID-19. Det er den nyeste anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

Der er forskellige udmeldinger fra de regionale arbejdsgivere i forhold til, hvorvidt de ansatte på hospitalerne kan deltage i større eller mindre arrangementer i den kommende tid på grund af corona-virus. Sundhedspersonale er en særlig gruppe, da de har megen kontakt til risikogrupperne.

Danske Bioanalytikeres anbefaling er derfor, at man følger med på intranet eller lignende platform på sin arbejdsplads og/eller region.

Fortsat dbio-kurser og møder

Indtil videre fastholder Danske Bioanalytikere basismodul for tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og suppleanter for tillidsrepræsentanter den 9. og 10. marts 2020 i Fredericia.

Det samme gælder Lederforum d. 31. marts og 1. april i Vejle.

Øvrige arrangementer (møder, undervisning etc.) fastholdes ligeledes. Og Danske Bioanalytikere følger med i, hvorvidt og hvornår der kommer en fælles udmelding fra Sundhedsstyrelsen eller regionerne.

I Region Hovedstaden forholder det sig anderledes, og her aflyses basiskurset d. 9. og 10. marts, da Region Hovedstaden ikke vil giver repræsentanterne fri til kurset i henhold til deres udmelding om konferencer og møder.

Læs mere på den fælles myndighedshjemmeside:  www.coronasmitte.dk.

Undgå smitte

Luftvejsinfektioner, som ny coronavirus, spreder sig bl.a. via håndtryk, overflader eller små dråber fra hoste og nys.

Derfor har Sundsstyrelsens udarbejdet fem gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

Særligt benyttede sider på dbio.dk