Vinder af bachelorpris "demonstrerer bioanalytikernes kernefaglighed"

1. prisen går til et projekt, der har fokus på udredning af patienter, hvor der er mistanke om primære immundefekter. En ret lille patientgruppe, men til gengæld har analyserne stor betydning for patienterne. 2. prisen går til et projekt om brysttumorer.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, journalist og Charlotte Andreasen, konsulent
Bachelorprisvindere Kl Immunologi august 2022

Vindere af 1. prisen og deres vejledere. Fra venstre: Eva Krogh, Rune Kjeldsen, Thu Anh Troung og Jeanne Mejneche. Midtfor Berit Nørregaard og Louise Larsen.

”Jeres projekt har fokus på udredning af patienter, hvor der er mistanke om primære immundefekter. Det er en ret lille patientgruppe, så analyserne gennemføres ikke så tit. Til gengæld har de stor betydning for patienterne, og det er derfor helt afgørende, at vi har styr på både analyser og kvalitet,” sagde Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere, blandt andet i forbindelse med overrækkelsen af prisen.

Projektet, der vinder 1. prisen, har titlen: Referenceområde til in vitro T-celle proliferationsanalyse med CellTrace Violet og er gennemført på Klinisk Immunologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital og UC VIA (Århus)

Bachelorprisen

Danske Bioanalytikere ønsker med bachelorprisen at anerkende og synliggøre de studerendes faglige bidrag til udviklingen af bioanalytikernes profession.

Projekterne skal have klinisk relevans og bidrage til at dokumentere, hvor vigtig bioanalytisk diagnostik er for borgere og patienter.

...

I begrundelsen fra bedømmelsesudvalget fremgår, at resultaterne fra projektet har frembragt resultater, der kan være med til at ændre praksis.

” I har på et meget højt niveau forholdt jer kritisk til fejlkilder og perspektiveret brugbarheden af jeres resultater. Her demonstrerer I bioanalytikernes kernefaglighed. I har faktisk skabt resultater, som i dag kan forbedre vurderingen af patienters T-celleproliferationsevne, men I giver samtidig konkrete anbefalinger til, hvordan man fremover kan arbejde videre med at underbygge referenceintervallerne.

To priser to gange om året

dbio’s bachelorpris består af henholdsvis en 1. og en 2. pris, og uddeles efter hvert af de afsluttende 7. semester to gange årligt.

2. prisen går denne gang til et projekt med titlen ”Enkeltcelle RNA-sekventering af brysttumorer”, som blandt andet får følgende omtale i begrundelsen fra bedømmelsesudvalget.

"Jeres projekt viser på bedste vis, hvad bioanalytikere kan udrette – og hvad man som studerende kan opnå, hvis man kommer ind i det rette miljø. I har arbejdet ud fra et meget klart formål, og jeres resultater kan få direkte konsekvens for mange patienter, som står over for en alvorlig diagnose."

Læs mere om bachelorprisen august 2022.

Særligt benyttede sider på dbio.dk