“Studiejobbet hos GivBlod har boostet min selvtillid”

Nyuddannede Claes Nielsen har siden 2. semester arbejdet mange timer i sit studiejob hos GivBlod: ”Et rigtigt dejligt sted og et frirum,” lyder skudsmålet.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør
Claes Nielsen

Claes Nielsen har haft studiejob hos GivBlod, som er mobile blodtappere, der kører ud til virksomheder, uddannelsessteder mv. og tapper frivillige donorer.

I 2. semester var Claes Nielsen i praktik i Klinisk Immunologisk Afdeling på Herlev Hospital. Heraf var de 14 af dagene hos GivBlod, som er blodgivernes mobile blodtappere, der kører ud til virksomheder, uddannelsessteder mv. og tapper frivillige donorer. Efter praktikperioden ringede Claes Nielsen til GivBlod:

”Kunne I være interesseret i mig som timelønnet?” Svaret var ja, og i resten af sin studietid arbejdede han ”rigtig mange timer” som omkringkørende tapper.

“Jeg fik lagt arbejdstimer, så jeg kunne nå forelæsninger om formiddagen. Desuden holdt jeg orlov i et halvt år, hvor jeg næsten arbejdede fuld tid,” fortæller han. Jobbet har givet energi.

Donorers humør smitter

“Jeg er meget socialt anlagt og kan rigtig godt lide patientkontakt. Kollegerne er søde, og det er hyggeligt at snakke med donorerne. De er glade, og det smitter af,” fortæller han.

GivBlod er en afdeling i Region Hovedstadens blodbank, og jobbet som tapper har bragt Claes Nielsen rundt til arbejdspladser i hele regionen.

“De, der gør klar til tapningerne, er også ansat i GivBlod. De hjælper bl.a. også med at interviewe donorerne, og en gang imellem tapper de også, hvis der er mangel på tappepersonale. Når vi tappere kommer ud, er det udelukkende for at tappe,” forklarer han.

Har lært meget om blod og donorer

“I jobbet har jeg lært meget om blod og donorer. Fx hvordan blodglas hæmmer blodets koagulationsevne på forskellige måder, så de kan bruges til diverse analyser, og hvilke sygdomme der kan overføres med blodet. Desuden kommer der tit nye karantæneregler for donorer og ny forskning, som betyder, at man ændrer på fremgangsmåden for tapningen. Nogle gange kommer der også ændringer i det udstyr, vi bruger, som man skal sætte sig ind i,” forklarer Claes Nielsen.

Han fremhæver muligheden for at arbejde selvstændigt og selv være ansvarlig for sine arbejdsopgaver som meget vigtigt for ham personligt.

“Jobbet har klart boostet min selvtillid. Her føler jeg, at jeg ikke er under vingen, og der er ingen, der skubber på, som når man er i klinik. Det har været et virkeligt dejligt sted at være. Et frirum til at være den, jeg er, og søde kolleger,” siger han.

Mere klar til arbejdsmarkedet

Claes Nielsen mener, at det vil være en hjælp, når han søger job, at han har vist, at han kan indgå på en arbejdsplads, og at han har fået en god anbefaling med sig.

“Jeg føler mig godt rustet til en jobsamtale. Jeg er vant til at kommunikere med kolleger også på tværs af fag,” siger han.

Særligt benyttede sider på dbio.dk