I Odense bygger de en by af viden

I Odense bygges Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital fysisk sammen i et nyt stort byggeri. Det giver ekstraordinært gode muligheder for forskningssamarbejder mellem den basale og den kliniske forskning.

Nyhed

​Af Martin Grøn, kommunikationsmedarbejder, Nyt OUH

Når Nyt OUH og Syddansk Universitet slår pjalterne sammen i 2022, giver det helt unikke muligheder for forskningssamarbejder. Nyt OUHs sammenbygning med SDU kommer til at indvarsle en æra af helt unikke forskningssamarbejder, der er sjældent set på selv internationalt niveau.

Kun ganske få steder findes universiteter med flere fakulteter i sammenhæng med hospitaler, og intet sted i verden er synergien mellem de to institutioner så tydeligt inkorporeret i selve byggeprocessen.

By af viden

"Vi kommer til at bo i en by af viden," udtaler Henrik Dam, rektor for SDU, om den fremtidige sammenlægning.

"Det vil tage 28 timer at besøge hvert eneste rum, og når byggeriet står færdigt, vil det nok være et af de 25 største byggerier i verden."

Men for Henrik Dam er størrelsesforholdene kun en lille del af det spændende ved projektet.

"Samarbejdet med OUH bliver fuldstændigt unikt. Vi tager alt den viden, som man samler op på hospitaler, og får den skubbet ind i vidensaksen, hvorefter vi behandler den i hele universitet og fører ny viden tilbage igennem aksen. Og alt den viden kommer så patienterne til gode," udtaler Rektor Henrik Dam.

Læs mere på nytouh.dk

Særligt benyttede sider på dbio.dk