Første kig indenfor i laboratoriet på Bispebjerg

Bispebjerg og Frederiksberg Hospitals nye Laboratorie- og Logistikbygning er kommet endnu tættere på sin realisering. Kommende medarbejdere i bygningen har været på en virtuel rundtur i huset og fået fornemmelsen af deres fremtidige arbejdsplads.

Nyhed

Af Louise Voss Bendixen, kommunikationskonsulent, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg

Som et bankende hjerte skal Laboratorie- og Logistikbygningen i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg holde hospitalet forsynet med alt fra vareleverancer til forskningsresultater og blodprøvesvar.

Bygningens kommende brugere og andre interesserede har på to infomøder fået en grundig gennemgang af bygningens funktioner og overordnede indretning.

På virtuel tur i bygningen

De kommende medarbejdere kom på en virtuel rundtur i deres fremtidige arbejdsplads. En 3D-animation af bygningens indre gav et nyt indblik i, hvordan bygningen er indrettet.

”Det var rigtig fint at se bygningen på denne måde. Jeg havde måske en forestilling om, hvordan det kommer til at være, men det er noget andet at se, hvordan tingene hænger sammen. Parker Instituttet er bruger af de fælles forskningsfaciliteter, og vi ser frem til at benytte huset,” siger Eva Andersen, bioanalytiker fra Parker Instituttet.

 

På virtuel tur i Bispebjerg og Frederiksberg Hospitals nye Laboratorie- og Logistikbygning

 

Et Kinder-æg

Bygningen skal dagligt huse i alt 186 medarbejdere, der arbejder i fire-holdsskift, så der i snit vil være 80 mennesker på arbejde ad gangen. Nogle af de fremmødte udtrykte lidt bekymring for, om der vil være nok plads til alle.

”Vi glæder os til at få en ny arbejdsplads, men vi er samtidig også lidt spændte på, hvordan kontorarbejdspladserne bliver fordelt. Der arbejder jo mange specialister, og nogle arbejdsopgaver kræver mere ro end andre. Det er også spændende at se, om der bliver gode pauserum og omklædningsfaciliteter. Den her bygning er jo lidt ligesom et Kinder-æg. Den skal kunne en hel masse på en gang,” konstaterer Peter Bruun, systemadministrator i Klinisk Biokemisk Afdeling, som vil få sin daglige gang i huset, når det står færdigt i 2017.

Bygningen, der rejser sig fra grunden fra starten af 2016, skal blandt andet indeholde laboratorier, der skal levere 9 mio. blodprøvesvar om året, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospitalets afdelinger.

Læs mere på bispebjerghospital.dk

  • ​Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på ca. 10.000 kvm. og skal bygges fra 2015 til 2017.
  • Bygningen skal blandt andet indeholde laboratorier, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospital og psykiatri.
  • Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der skal bygges på Bispebjerg Hospitals område fra 2014 til 2025.
  • Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er finansieret med 2,95 mia. kr. af regeringens Kvalitetsfond og med 1,03 mia. kr. af Region Hovedstaden.
  • Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond.

Særligt benyttede sider på dbio.dk