Den nyeste udgave af dit fagblad ligger klar

Nyt år, nyt fagblad. I det nye nummer kan du blandt andet læse om den første danske patient, der blev behandlet med bakteriofager, om meditation på Danmarks største patologiafdeling, og lidt om, hvad du – ifølge dbio’s formand - kan forvente af OK24.

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Meditation, patologi Riget

Ansatte fra Afdeling for Patologi på Rigshospitalet i København mødes hver fredag i frokostpausen for at meditere og træne åndedrætsfokus under supervision af buddhistisk lærer. Foto: Joachim Rode.

Det kan være svært at give hjernen ro, når travlhed og mangel på kollegaer er en del af hverdagen mange steder i sundhedsvæsenet. Men på Afdeling for Patologi på Rigshospitalet mødes en gruppe medarbejdere hver fredag for at meditere, og du kan komme med. Stabsbioanalytiker Jane Andersen ser hele ugen frem til at meditere sammen med sine kolleger. ”Det føles som en ægte hjernepause,” siger hun.

Du kan også læse om den første danske patient, der er blevet behandlet med bakteriofager. Et helt ekstraordinært forløb, hvor Sjællands Universitetshospital med en særtilladelse fra Lægemiddelstyrelsen og en sending fager fra et belgisk hospital i efteråret gik i gang med at redde en patient med en kompliceret infektion med en multiresistent bakterie.

Du kan også læse den gamle storebæltsfærge Dronning Ingrid, der i år stævner ud og sejler til Madagaskar som hospitalsskib. Organisationen bag efterlyser bioanalytikere, der vil med om bord.

Bladet kommer også rundt om OK24, hvor svære forhandlinger er i fuld gang. dbio’s formand Martina Jürs giver en status og gør dig klogere på, hvad du som medlem kan forvente.

God fornøjelse!

01-24 forside
Fagblad

Overflødige blodprøver? Nu skal vi blive ekstra skarpe på at vælge klogt!

Særligt benyttede sider på dbio.dk