Møder i Forligsinstitutionen inden påske

Både forhandlerne fra staten, kommuner og regionerne mødes til forhandlinger hos Forligsmanden i denne og næste uge. Målet er at få en fornuftig aftale.

Nyhed
Lotte og Klara forligsen
dbio Hovedstaden luftede den røde fane foran Forligsinstitutionen onsdag den 21. marts, da formand Bert Asbild var indkaldt sammen med den regionale forhandlingsdelegation. Foto: dbio Hovedstaden.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Danske Bioanalytikere var med den regionale forhandlingsdelegation i Forligsinstitutionen onsdag og mødtes med de regionale arbejdsgivere. Forhandlerne i staten og kommunerne har også været i Forligsinstitutionen i denne uge. Der er indtil videre også planlagt møder i næste uge.

Tavshedspligt

Alle har tavshedspligt. Ifølge Forligsmandsloven er det strafbart at referere fra møderne i Forligsinstitutionen. Muligheden er nu enten en mæglingsskitse fra Forligsmanden, som sandsynligvis vil omfatte både staten, regioner og kommuner. Forligsmanden har nemlig mulighed for at sammenkæde forligene. Men vi ved det ikke.

Lovindgreb

Hvis Forligsmanden ikke kan se et grundlag for en mæglingsskitse, og parterne heller ikke er enige om at sende en mæglingsskitse til urafstemning, vil strejken gå i gang den 4. april og lockout den 10. april. Medmindre Forligsmanden udsætter.

Regeringen kan gribe ind med et lovindgreb. Regeringen bestemmer selv, hvornår den vil gribe ind med lov.

Håber stadig på en aftale

Formand Bert Asbild håber stadig på en aftale:

”Vi har gang i den vildeste overenskomstforhandling i mands minde. Men som jeg siger meget i disse dage - jeg er klar. Det håber jeg også, I er”.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk