Kommunerne har indgået forlig

De tre hovedknaster- løn, lærernes arbejdstid og spisepause - er løst i det kommunale forlig, siger formand Bert Asbild. Regionerne og staten forhandler videre i dag.

Nyhed
Forligsinstitutionen 27 april 2018 Kommuner pressemøde
Anders Bond Christensen, Danmarks Lærerforening, og Michael Ziegler, chefforhandler for Kommunerne, præsenterer efter flere måneders forhandlinger ny overenskomst for alle kommunalt ansatte. Foto: Joy Strunck.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Reallønnen er forbedret for alle kommunalt ansatte. Privatlønsværnet er afskaffet, så de kommunalt ansattes løn kan følge de privatansattes. Der er fundet en løsning på lærernes arbejdstid og spisepausen.
Forhandlingsfælleskabet har i dag indgået forlig med Kommunernes Landsforening, KL, om ny overenskomst for de næste tre år for alle ansatte i kommunerne.

Danske Bioanalytikere er en del af Forhandlingsfællesskabet, men har kun meget få ansatte i kommunerne og ingen overenskomst med KL. Men regionerne, hvor dbio har de fleste ansat, lægger sig som regel op ad kommunerne. dbio har også ansatte i staten, som sædvanligvis har indgået forlig først, men både forhandlerne for regioner og staten sidder stadig i Forligsinstitutionen og mødes om det sidste.

Forliget indeholder også en række andre forbedringer. Den løsning, som der er fundet for lærerne, præsenteres i deres bagland før den bliver præsenteret for offentligheden.

”Vores stærke sammenhold har fået os i mål på de tre hovedknaster: løn, lærernes arbejdstid og spisepausen for vores kolleger i kommunerne. Vi har arbejdet i måneder på det, og nu skal vi det sidste stykke i mål på staten og regionerne”, siger formand Bert Asbild. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk