Hvis nu.. Meld dig ind i dbio inden årets udgang og få konfliktstøtte

Man har ret til konfliktstøtte fra dbio, hvis man forinden har betalt kontingent i mindst tre måneder. Det er en del af dbio’s vedtægter. Hvis du ikke er medlem af dbio, kan du hverken få konfliktstøtte eller dagpenge fra a-kassen.

Nyhed
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, konsulent
OK24_grafik_OTW

Husk at fortælle dine kolleger, at de skal være medlem af dbio senest 31. december 2023, hvis de vil kunne få konfliktstøtte ved en eventuel konflikt.

Jo før de bliver medlem, jo mere indflydelse får de, og vi mærker alle det styrkede samarbejde.

Sidste frist 31. december 2023

Man har ret til konfliktstøtte, hvis man forinden har betalt kontingent i mindst tre måneder. Det er en del af dbio’s vedtægter. Da en eventuel konflikt kan blive varslet til den 1. april 2024, skal man derfor være indmeldt senest den 31. december 2023 og have betalt i januar, februar og marts for at være berettiget til konfliktstøtte.

Hvis dbio ikke kan blive enige med arbejdsgiver om en ny overenskomst, kan dbio udtage medlemmer til strejke. Arbejdsgiverne kan begrænse deres udgifter under konflikten ved at lockoute de bioanalytikere og laboranter, der ikke allerede strejker.

Det betyder, at man ved både strejke og lockout vil blive sendt hjem uden løn, bortset fra hvis man indgår i afdelingens nødberedskab. Arbejdsgiver afgør, hvor mange der bliver udtaget til lockout.

Lockout og strejke

Under OK18 varslede arbejdsgiver en omfattende lockout. Medlemmer af Danske Bioanalytikere er berettiget til konfliktstøtte ved strejke og lockout.

Hvis du ikke er medlem af dbio, kan du hverken få konfliktstøtte eller dagpenge fra a-kassen.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Særligt benyttede sider på dbio.dk