Husk "PYT-knappen"!

Det er en god ide at sige "PYT", når verden engang imellem er på tværs - og du alligevel ikke kan gøre mere ved tingene.

dbio-Syddanmark

​Bioanalytikere går meget op i, at tingene er korrekte - og det er jo en rigtig god egenskab at have, når man arbejder med livsvigtige procedurer i sundhedsvæsenet,.

Men det kan gå for vidt.

Når der sker fejl/utilsigtede hændelser, bliver det beskrevet, hvordan det er sket.
Og der bliver talt om det, så man så vidt muligt undgår, at det sker igen.

Naturligvis vil vi alle gerne være ufejlbarlige. Det er bare ikke muligt!

Der er rigtig mange procedurer og arbejdsgange - prøvetagninger og prøvebehandlinger - svarudgivelser  og mange andre processer i løbet af en arbejdsdag.

På trods af kontrol og kvalitetssikring er det ikke muligt, at alt dette sker, uden at der engang imellem sker en fejl. Det vigtige i den sammenhæng er at man handler på fejlen, og når det er muligt retter op på den.

Hvis man herefter ikke kan slippe det - det kører stadig rundt i hovedet, måske også efter arbejdstid - så skal man lære at sige PYT.

2021-pyt

På min egen lille arbejdsplads, har jeg købt en PYT-knap - en stor en - til mig selv og mine kolleger.

Og selv om den jo ikke revolutionerer vores hverdag, gør det alligevel noget, når kollegaen siger: Du skal vist trykke på PYT-knappen - eller husk lige PYT-knappen.

​Det betyder naturligvis ikke, at man er ligeglad med det, man foretager sig på arbejdspladsen. Vi vil jo alle sammen helst udføre vores arbejde 100 % korrekt.

Men det gør hverdagen mere tålelig, når vi kan grine lidt mere af os selv. For PYT-knappen kan sige tre ting. Og engang imellem skal man høre dem alle tre, før det virker bare lidt.

Den siger "PYYT MED DEEEET", "HMMMM..TRÆK VEJRET DYYYBT", og "ROLIG NU ROLIG NU"

2021-PYT-streamer

Særligt benyttede sider på dbio.dk